Stvaranje novog certifikata

U sklopu procesa instalacije ESET Remote Administrator traži stvaranje certifikata ravnopravnog uređaja za agente. Ti se certifikati koriste za autorizaciju proizvoda koji se distribuiraju u sklopu vaše licence.

icon_details_hoverNAPOMENA

Postoji jedna iznimka – certifikat agenta za instalaciju potpomognutu serverom ne može se stvoriti ručno. Taj se certifikat generira tijekom serverske instalacije, pod uvjetom da ste odabrali opciju Generiraj certifikate.

Za stvaranje novog certifikata na ERA web-konzoli idite na Administrator > Certifikati i kliknite Radnje > Novo.

icon_sectionOsnovno

Opis – unesite opis za certifikat.

Program – na padajućem izborniku odaberite vrstu certifikata koji želite stvoriti.

Hostostavite standardnu vrijednost (zvjezdicu) u polju Host da biste omogućili distribuciju ovog certifikata bez povezanosti s određenim DNS nazivom ili određenom IP adresom.

Pristupni izrazpreporučujemo da ovo polje ostavite prazno, ali možete odrediti pristupni izraz za certifikat koji će se zatražiti kada klijenti pokušaju izvršiti aktivaciju.

Atributi (naslov)

Ova polja nisu obavezna, ali možete ih iskoristiti za uključivanje detaljnijih informacija o relevantnom certifikatu.

Uobičajeni naziv – ova vrijednost treba sadržavati niz „agent”, „proxy” ili „server”, ovisno o odabranom programu.

Ako želite, možete unijeti opisne informacije o certifikatu.

Unesite vrijednosti Vrijedi od i Vrijedi do da biste osigurali valjanost certifikata.

icon_details_hoverNAPOMENA

Za sve certifikate i izdavatelje certifikata stvorene tijekom instalacije ERA komponenata vrijednost „Vrijedi od” postavljena je na 2 dana prije stvaranja certifikata.

Za sve certifikate i izdavatelje certifikata stvorene na ERA web-konzoli vrijednost „Vrijedi od” postavljena je na 1 dan prije stvaranja certifikata. Razlog za to jest da se obuhvate sva moguća vremenska odstupanja između pogođenih sustava.

Primjerice, izdavatelj certifikata i certifikat stvoreni 12. siječnja 2017. tijekom instalacije imat će unaprijed definiranu vrijednost „Vrijedi od” 10. siječnja 2017. od 00:00:00, a izdavatelj certifikata i certifikat stvoren 12. siječnja 2017. na ERA web-konzoli imat će unaprijed definiranu vrijednost „Vrijedi od” 11. siječnja 2017. od 00:00:00.

icon_section Potpisivanje

Odaberite jedan od dva načina potpisivanja:

Izdavatelj certifikata – ako želite izvršiti potpisivanje pomoću ERA izdavatelja certifikata (izdavatelj certifikata stvoren tijekom instalacije sustava ERA).

oOdaberite ERA izdavatelj certifikata s popisa izdavatelja certifikata

oStvaranje novog izdavatelja certifikata

Prilagođena pfx datoteka – da biste upotrijebili prilagođenu .pfx datoteku, kliknite Pregledaj, idite na prilagođenu .pfx datoteku i kliknite U redu. Kliknite Prenesi da biste prenijeli certifikat na server.

 

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako želite potpisati novi certifikat s pomoću ERA izdavatelja certifikata (stvoreno tijekom instalacije sustava ERA) u ERA virtualnom uređaju, potrebno je unijeti lozinku izdavatelja certifikata u odgovarajuće polje. Ovo je lozinka određena tijekom konfiguracije uređaja ERA VA

icon_section Sažetak

Pregledajte informacije o certifikatu koje ste unijeli i kliknite Završetak. Certifikat je sada uspješno stvoren i bit će dostupan u popisu Certifikata kad instalirate agent. Certifikat će se stvoriti u vašoj osnovnoj grupi.

icon_details_hoverNAPOMENA

Umjesto stvaranja novog certifikata, možete uvesti javni ključ, izvesti javni ključ ili izvesti certifikat ravnopravnog računala.