Certifikat koji istječe – prijava i zamjena

ERA vas može obavijestiti o certifikatu ili izdavatelju certifikata koji će isteći. Postoje unaprijed definirane Obavijesti za ERA certifikat i ERA izdavatelj certifikata na kartici Obavijesti. Da biste aktivirali ovu funkciju, kliknite Uredi obavijest i navedite pojedinosti u odjeljku Distribucija, kao što je adresa e-pošte ili SNMP zamka. Svaki korisnik može vidjeti obavijesti samo za one certifikate koji se nalaze u njegovoj osnovnoj grupi (pod uvjetom da su mu dodijeljena dopuštenja za čitanje za certifikate).

icon_details_hoverNAPOMENA

Provjerite jeste li prvo konfigurirali SMTP postavke povezivanja u postavkama servera. Kada to napravite, možete urediti obavijest da biste dodali adresu e-pošte za distribuciju.

Ako računalo ima certifikat koji će uskoro isteći, automatski će se promijeniti informacije o njegovom statusu. Status će se prijaviti u kartici Upravljačka ploča, Popis računala, Pregled statusa i Certifikat:

cert_expire

Da biste zamijenili izdavatelj certifikata ili certifikat koji istječu, slijedite ove korake:

1.stvorite novi izdavatelj certifikata s novim razdobljem valjanosti (ako će stari isteći), po mogućnosti tako da odmah postane valjan.

2.Stvorite nove certifikate ravnopravnih računala za ERA server i druge komponente (agent / proxy / MDM) unutar razdoblja valjanosti novog izdavatelja certifikata.

3.Stvorite pravila za postavljanje novih certifikata ravnopravnih računala. Pravila primijenite na ERA komponente, ERA proxy, MDM i ERA agent na svim klijentskim računalima na svojoj mreži.

4.Pričekajte dok se ne primijene novi izdavatelj certifikata i certifikati ravnopravnih računala i dok se klijenti ne umnože.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako je moguće, pričekajte 24 sata ili provjerite jesu li se sve ERA komponente (agenti/proxy) umnožile barem dvaput.

5.Kako bi klijenti mogli autorizirati upotrebu novih certifikata ravnopravnih računala, zamijenite certifikat servera u postavkama ERA servera.

6.Kada završite sve prethodno navedene korake, kada je svaki klijent povezan s ERA serverom i sve radi prema očekivanjima, opozovite stare certifikate ravnopravnih računala i izbrišite stare izdavatelje certifikata.