Postavke servera

U ovom odjeljku možete konfigurirati određene postavke za ESET Remote Administrator server.

icon_section Veza

Port Remote Administratora (potrebno je ponovno pokretanje!) – Ovo je port za vezu između ESET Remote Administrator servera i agenata. Da bi promjena ove opcije stupila na snagu, potrebno je ponovno pokrenuti servis ERA servera.

Port web-konzole (potrebno je ponovno pokretanje!) – Ovo je port za vezu između ERA web-konzole i ERA servera.

Napredna sigurnost – upotrijebite ovu postavku da bi ERA server upotrijebio najnoviji TLS i da bi novostvoreni izdavatelji certifikata i certifikati upotrijebili SHA-2. Omogućavanje napredne sigurnosti može prekinuti kompatibilnost sa starijim sustavima.

Certifikat (zahtijeva ponovno pokretanje!) – ovdje možete upravljati certifikatima ERA servera. Kliknite Promijeni certifikat i odaberite certifikat ERA servera koji treba upotrebljavati ERA server. Dodatne informacije potražite u odjeljku Certifikati ravnopravnih računala.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Te promjene zahtijevaju ponovno pokretanje servisa ESET Remote Administrator Server. Upute potražite u članku u bazi znanja.

icon_section Nadogradnje

Interval nadogradnje – interval u kojem će se dobivati nadogradnje. Možete odabrati redoviti interval i konfigurirati postavke ili možete upotrijebiti izraz CRON.

Server za nadogradnju – server za nadogradnju s kojeg ERA server prima nadogradnje za ESET-ove programe i ERA komponente.

Vrsta nadogradnje – odaberite vrstu nadogradnji koje želite primati. Možete odabrati redovitu, probnu ili odgođenu nadogradnju. Ne preporučujemo odabir probne nadogradnje za proizvodne sustave jer to predstavlja rizik.

icon_section Napredne postavke

HTTP proxy – upotrijebite proxy server za omogućavanje internetskog prometa klijentima na svojoj mreži. Ako je ERA server instaliran pomoću cjelovitog instalacijskog programa, HTTP proxy automatski se aktivira.

Poziv za buđenjeERA server može pokrenuti trenutnu replikaciju ERA agenta na uređaju klijenta. Portovi UDPv4 i UDPv6 upotrebljavaju se sa standardnim brojevima portova 1237 i 1238. Ta je opcija korisna ako ne želite čekati redoviti interval u kojem se ERA agent povezuje s ERA serverom. Na primjer, ako želite odmah izvršiti zadatak klijenta na klijentima ili ako želite odmah primijeniti pravilo.

SMTP server – upotrijebite SMTP server da biste dopustili ERA serveru slanje poruka e-pošte (na primjer, slanje obavijesti ili izvješća e-poštom). Navedite detalje svog SMTP servera.

Syslog server – s pomoću sustava ERA možete slati obavijesti i poruke o događaju na svoj Syslog server. Osim toga, moguće je izvesti dnevnike iz ESET-ovog programa na klijentskom računalu i poslati ih na Syslog server.

Statičke grupe – aktivira automatsko uparivanje pronađenih računala s računalima koja su već prisutna u statičkim grupama. Uparivanje djeluje na temelju prijavljenog naziva hosta preko ERA agenta i potrebno ga je deaktivirati ako nije pouzdan. Ako uparivanje ne uspije, računalo će se staviti u grupu „Izgubljeno i nađeno”.

Repozitorij – lokacija repozitorija u kojem su pohranjene sve instalacijske datoteke.

icon_details_hoverNAPOMENA

Standardni je repozitorij postavljen na AUTOMATSKI ODABIR. Moguće je stvoriti i upotrebljavati izvanmrežni repozitorij.

Dijagnostika – aktivirajte ili deaktivirajte podnošenje anonimnih statističkih izvješća o padu sustava tvrtki ESET radi poboljšanja korisničkog iskustva.

 

Vođenje dnevnikapostavite opširnost dnevnika da biste odredili razinu informacija koje se prikupljaju i zapisuju – od opcije Prati (informativno) do opcije Kobno (najvažnije ključne informacije).

Najnovija datoteka dnevnika ERA servera nalazi se ovdje:

oWindows: C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Server\EraServerApplicationData\Logs  

oLinux: /var/log/eset/RemoteAdministrator/Server/

Ovdje možete podesiti izvoz dnevnika u Syslog.

Čišćenje baze podataka – Kako bi se spriječilo preopterećenje baze podataka, možete koristiti ovu opciju za redovito čišćenje dnevnika.

 

icon_section Prilagođavanje

Prilagodi korisničko sučelje – moguće je dodati prilagođeni logotip ERA web-konzoli i izvješćima koje generira zadatak servera.

Nema – osnovni dizajn, bez prilagođenog logotipa

Primjena zajedničkog branda – omogućuje prilagođeni logotip za web-konzolu i u podnožju izvješća

Usluga primjene vlastitog branda – omogućuje prilagođeni logotip za web-konzolu i u podnožju ili zaglavlju izvješća

 

Logotip tvrtke

Logotip tamne pozadine (zaglavlje web-konzole) – ovaj će se logotip prikazivati u gornjem lijevom kutu web-konzole.

Logotip svijetle pozadine – ovaj će se logotip prikazivati u zaglavlju (za vlasnike MSP licence) ili podnožju (postavka za primjenu zajedničkog branda) izvješća koje generira zadatak servera.

Kliknite folder da biste odabrali logotip. Kliknite download da biste preuzeli trenutačni logotip. Kliknite x da biste uklonili trenutačni logotip.

 

Izvješća – ako je aktivirano, možete dodati tekst u polje Tekst podnožja izvješća koje će se dodati u desni donji kut izvješća generiranih u PDF formatu.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Prilagođeni logotip ne može se upotrijebiti zajedno s prilagođenim tekstom podnožja. Logotip ima isti položaj kao tekst podnožja. Ako se logotip i podnožje koriste istovremeno, samo će logotip biti vidljiv. Prilikom upotrebe postavke Usluga primjene vlastitog branda prilagođeni logotip pojavit će se u gornjem lijevom kutu izvješća; manji ESET-ov logotip nalazi se u donjem desnom kutu, umjesto teksta podnožja.