Stvaranje pravila za MDC radi aktivacije APNS-a/DEP-a za prijavu uređaja sa sustavom iOS

Ovo je primjer stvaranja novog pravila za ESET Mobile Device Connector radi aktivacije APNS -a (Apple Push Notification Services) i funkcije prijave uređaja sa sustavom iOS. To je potrebno za prijavu uređaja sa sustavom iOS. Prije konfiguriranja tog pravila stvorite novi APN certifikat kako bi ga Apple potpisao na Apple Push Certificates Portalu i kako bi postao potpisani certifikat ili APNS certifikat. Detaljne upute potražite u odjeljku APN certifikat.

icon_section Osnovno

Unesite Naziv za ovo pravilo. Polje Opis nije obvezno.

icon_section Postavke

Odaberite opciju ESET Remote Administrator Mobile Device Connector iz padajućeg izbornika.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Ako ste instalirali MDM server s cjelovitim instalacijskim programom (ne kao samostalni program i ne kao komponentu), HTTPS certifikat generirat će se automatski tijekom instalacije. To se odnosi samo na instalacijski program za ERA 6.5 i novije. U svim drugim slučajevima trebate primijeniti prilagođeni HTTPS certifikat. Više informacija možete pronaći nakon prvog koraka u temi „Upravljanje mobilnim uređajima”.

Možete upotrijebiti ERA certifikat (koji je potpisao ERA izdavatelj certifikata) ili prilagođeni certifikat.  Možete i odrediti datum za obaveznu promjenu certifikata. Više informacija dostupno je u opisu elemenata pored ove postavke.

admin_pol_mdc_apn_cert_https

U odjeljku Općenito idite na stavku Apple Push Notification Service i prenesite APNS certifikat i APNS privatni ključ.

icon_details_hoverNAPOMENA

Upišite stvarni naziv svoje organizacije u niz Organizacija. Njega će upotrijebiti generator profila prijave kako bi uključio te informacije u profil.

admin_pol_mdc_apn_cert

APNS certifikat (potpisala tvrtka Apple) – kliknite ikonu mape i potražite APNS certifikat kako biste ga učitali. (To je datoteka koju ste preuzeli s portala Apple Push Certificates Portal.)

APNS privatni ključ – kliknite ikonu mape i potražite APNS privatni ključ kako biste ga prenijeli. (To je datoteka koju ste preuzeli tijekom stvaranja APN/DEP certifikata.)

admin_pol_mdc_apn_cert_push

Dijagnostika – aktivirajte ili deaktivirajte podnošenje anonimnih statističkih izvješća o padu sustava tvrtki ESET radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Vođenje dnevnikapostavite opširnost dnevnika da biste odredili razinu informacija koje se prikupljaju i zapisuju – od opcije Prati (informativno) do opcije Kobno (najvažnije ključne informacije).

Ako stvarate ovo pravilo za prijavu uređaja sa sustavom iOS s Appleovim DEP-om, idite na Appleov program za prijavu uređaja (DEP).

Appleov program za prijavu uređaja (DEP) – ove su postavke samo za DEP. icon_DEP

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Nakon početne konfiguracije, ako će se promijeniti bilo koja postavka i da bi se primijenile promjene, trebat ćete vratiti tvorničke postavke i ponovno upisati sve zahvaćene uređaje sa sustavom iOS.

Učitaj token za autorizaciju – kliknite ikonu mape i pretražite token DEP servera. (To je datoteka koju ste preuzeli kada ste stvorili virtualni MDM server na Appleovom DEP portalu)

Način rada pod nadzorom – način rada pod nadzorom obvezan je za većinu opcija pravila uređaja.

Obavezna instalacija – korisnik neće moći upotrebljavati uređaj bez instalacije MDM profila.

Omogući korisniku uklanjanje MDM profila – uređaj mora biti u načinu rada pod nadzorom da korisnik ne bi mogao ukloniti MDM profil.

Preskoči stavke za podešavanje – ova postavka omogućuje vam da odaberete početne korake za podešavanje koji će se preskočiti tijekom početnog podešavanja iOS-a. Više informacija o svim koracima potražite u Appleovom članku u bazi znanja.

icon_section Dodijeli

Odaberite uređaj koji hostira MDM server na koji je usmjereno pravilo.

admin_pol_assign

Kliknite Dodijeli da biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite instancu Mobile Device Connector na koju želite primijeniti pravilo i kliknite U redu.

icon_section Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.