Prava pristupa

Prava pristupa omogućuju vam upravljanje korisnicima ERA web-konzole i njihovim dopuštenjima. Postoje dvije vrste prava:

1.Izvorni korisnici – korisnički računi koji su stvoreni u ERA web-konzoli i kojima se upravlja u njoj.

2.Mapirane sigurnosne grupe domena – korisnički računi kojima se upravlja i koji se autoriziraju putem servisa Active Directory.

Ako želite, možete postaviti autorizaciju s dva faktora za izvorne korisnike i za mapirane sigurnosne grupe domena. Tako će se povećati sigurnost prilikom prijavljivanja i pristupanja ERA web-konzoli.

Pristup stavkama iz pojedine kategorije potrebno je dodijeliti svakom korisniku ERA web-konzole (pomoću skupova dopuštenja).

validation-status-icon-warning VAŽNO

Izvorni korisnik koji je ujedno i administrator i čija je osnovna grupa Sve ima pristup svemu. Ne preporučujemo redovitu uporabu tog računa. Preporučujemo da stvorite drugi administratorski račun ili da koristite administratore iz mapiranih sigurnosnih grupa domena s dodijeljenim skupom dopuštenja administratora. Tako ćete imati pričuvno rješenje ako se nešto dogodi administratorskom računu. Osim toga, možete stvoriti dodatne račune s ograničenijim pravima pristupa sukladno željenim ovlastima računa. Standardni administratorski račun upotrebljavajte samo kao rezervnu opciju.

Korisnicima se upravlja u području korisnici u odjeljku Administrator. Skupovi dopuštenja definiraju razinu pristupa različitim stavkama za različite korisnike. Više detalja potražite na popisu svih prava pristupa i njihovih funkcija.

Primjeri povezani s popisom prava pristupa

U administratorskom vodiču nalaze se razni primjeri u vezi s pravima pristupa. Ovo je njihov popis:

Kako udvostručiti pravila

Razlika između upotrebe i pisanja

Kako stvoriti rješenje za administratore podružnica

Kako dijeliti objekte udvostručivanjem

Kako podijeliti pristup certifikatima i izdavateljima certifikata

Kako omogućiti korisniku stvaranje instalacijskih programa

Kako ukloniti obavijesti

Kako stvoriti pravila

Omogućivanje prikaza svih pravila korisnicima

Zajedničko korištenje licenci među administratorima podružnica