ERA web-konzola

ESET Remote Administrator web-konzola glavno je sučelje za komunikaciju s ERA serverom. Ona je neka vrsta upravljačke ploče, središnje mjesto s kojeg možete upravljati svim sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. To je web-sučelje kojem možete pristupiti putem preglednika (pogledajte odjeljak Podržani web-preglednici) s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu.

U standardnom rasporedu ERA web-konzole:

Trenutačni korisnik uvijek se prikazuje u gornjem desnom kutu, gdje se odbrojava i vrijeme do isteka sesije tog korisnika. U svakom trenutku možete kliknuti opciju Odjava da biste se odjavili. Čim sesija istekne (zbog neaktivnosti korisnika), korisnik se mora ponovno prijaviti.

Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu ERA web-konzole da biste promijenili Korisničke postavke.

Možete kliknuti ? na vrhu bilo kojeg zaslona da biste otvorili izbornik „Pomoć”. Prvi link u tom izborniku uvijek vodi do mrežne pomoći za trenutačni zaslon.

Izbornik je dostupan s lijeve strane u svakom trenutku, osim kada se upotrebljava čarobnjak. Kliknite da biste proširili izbornik s lijeve strane zaslona. Možete ga sažeti klikom opcije collapse_menu Sažmi izbornik.

Ikona icon_cogwheel uvijek označava kontekstni izbornik.

Kliknite icon_reload Osvježi da biste ponovno učitali/osvježili prikazane informacije.

dashboard62

Pregled statusa pokazuje vam kako možete maksimalno iskoristiti ESET Remote Administrator. Provest će vas kroz preporučene korake.

post_installation_task62

Zasloni sa stablima imaju posebne kontrole. Sȃmo stablo nalazi se na lijevoj strani zajedno s radnjama navedenim u nastavku. Kliknite stavku sa stabla da biste prikazali njene opcije.

fs_getting_to_know_web_console_tree62

Tablice omogućuju individualno ili grupno (ako je odabrano više redaka) upravljanje jedinicama iz redaka. Kliknite redak da biste prikazali opcije za jedinice u njemu. Podaci u tablicama mogu se filtrirati i sortirati.

fs_getting_to_know_table62

Objekti u sustavu ERA mogu se uređivati s pomoću čarobnjaka. Svim čarobnjacima zajednička su određena radna načela:

Koraci su okomito usmjereni od vrha prema dnu.

U svakom trenutku možete se vratiti na bilo koji korak.

Neispravno uneseni podaci označavaju se nakon pomicanja pokazivača u novo polje. Označava se i korak čarobnjaka koji sadrži neispravno unesene podatke.

Neispravne podatke možete provjeriti u svakom trenutku klikom opcije Obavezne postavke.

Opcija Završi nije dostupna dok nisu ispravni svi uneseni podaci.

fs_getting_to_know_web_console_wizard62