Rad s ERA web-konzolom

Svim se klijentima upravlja putem ERA web konzole. Web-konzoli možete pristupiti sa svakog uređaja uporabom kompatibilnog preglednika. Web konzola podijeljena je na tri glavna odjeljka:

1.Na vrhu web konzole nalazi se alat Brzo pretraživanje. Unesite naziv klijenta ili IPv4/IPv6 adresu i kliknite simbol povećala ili pritisnite tipku Enter. Bit ćete preusmjereni na odjeljak Grupe gdje će se prikazati pripadajući klijenti.

2.U izborniku s lijeve strane nalaze se glavni odjeljci programa ESET Remote Administrator i sljedeće brze veze:

Upravljačka ploča

Računala

Prijetnje

Izvješća

Administracija

Brze veze

Novi izvorni korisnik

Novo pravilo

Novi zadatak klijenta

Instalacija ERA agenta

Pomoć

O programu

3.Gumbi na dnu stranice jedinstveni su za svaki odjeljak i funkciju, a detaljno su opisanu u pripadajućim poglavljima.

icon_details_hoverNAPOMENA

Jedan je gumb uobičajen za sve nove stavke – Obavezne postavke. Taj se crveni gumb prikazuje kada nisu konfigurirane obavezne postavke i daljnje stvaranje nije moguće. Na istu stvar ukazuje i crveni uskličnik pored svakog odjeljka. Kliknite Obavezne postavke kako biste prešli u odjeljak u kojem se dotična postavka nalazi.

Općenita pravila

Obavezne su postavke uvijek označene crvenim uskličnikom pored odjeljka i pripadajuće postavke. Za odlazak na obavezne postavke (ako je primjenjivo) kliknite Obavezne postavke na dnu svake stranice.

Ako vam je potrebna pomoć u radu s programom ESET Remote Administrator, kliknite ikonu ? u gornjem desnom kutu ili idite na dno okna s lijeve strane i kliknite Pomoć. Prikazat će se odgovarajući prozor pomoći za trenutačnu stranicu.

Odjeljak Administracija namijenjen je posebnim konfiguracijama. Za više informacija pročitajte poglavlje Administracija.