Preimenovanje računala

Možete upotrijebiti zadatak Preimenuj računala za preimenovanje računala u FQDN format u sustavu ERA. Možete upotrijebiti postojeći zadataka servera koji je prema standardnim postavkama dio ERA instalacije. Ovaj zadatak automatski preimenuje sinkronizirana računala u grupi Izgubljeno i pronađeno svakoga sata. Umjesto ovoga zadatka, možete stvoriti novi, kliknite Zadatak servera > Preimenuj računala > Novo.

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv, opis (nije obavezno) i vrstu zadatka. Vrsta zadatka određuje postavke i kako će se zadatak ponašati. Označite potvrdni okvir pored Izvrši zadatak odmah nakon završetka kako bi se zadatak automatski pokrenuo kada kliknete Završi.

icon_section Postavke

Naziv grupe – odaberite statičke ili dinamičke grupe ili stvorite novu statičku ili dinamičku grupu u kojoj će se nalaziti preimenovana računala.

Preimenuj na temelju:

Naziv računala

FQDN računala (potpuno kvalificirani naziv domene)

Razrješenje sukobljenih naziva za računala koja su već prisutna u sustavu ERA (naziv računala mora biti jedinstven) i onih koja su dodana sinkronizacijom. Provjere se odnose samo na nazive računala izvan podstabla koje se sinkronizira.

icon_section Okidači

Odaberite postojeći okidač za zadatak ili stvorite novi okidač. Za odabrane okidače možete koristiti i mogućnost Ukloni ili Izmijeni.

icon_section Sažetak

Pregledajte informacije o konfiguraciji koje su prikazane ovdje i ako su u redu, kliknite Završi. Zadatak je sada stvoren i spreman za korištenje.