Način rada za sinkronizaciju – Active Directory

Kliknite Administracija > Zadatak servera > Sinkronizacija statičke grupe > Novo...

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (nije obavezno). Vrsta zadatka određuje postavke i kako će se zadatak ponašati. Označite potvrdni okvir pored Izvrši zadatak odmah nakon završetka kako bi se zadatak automatski pokrenuo kada kliknete Završi.

icon_section Postavke

Proširite postavke i kliknite Odaberi pod Naziv statičke grupe Prema standardnim postavkama, koristit će se root za sinkronizirana računala. Umjesto toga, možete stvoriti novu statičku grupu.

Objekt za sinkronizaciju – Ili Računala i grupe ili Samo računala.

Postupanje u slučaju sukoba pri stvaranju računala – ako sinkronizacija dodaje računala koja su već članovi statičke grupe, možete odabrati način rješavanja sukoba: Preskoči (sinkronizirana računala neće se dodati) ili Premjesti (nova računala premjestit će se u podgrupu).

Postupanje prilikom uklanjanja računala – ako računalo više ne postoji, možete ga ili ukloniti ili preskočiti.

Postupanje prilikom uklanjanja grupe – ako grupa više ne postoji, možete je ili ukloniti ili preskočiti.

Postoje 3 načina rada za sinkronizaciju:

MS Windows Network – unesite radnu grupu koja će se koristiti i korisnika s podacima za prijavu.

Active Directory/Open Directory/LDAP – unesite osnovne podatke za povezivanje servera, detaljne upute potražite u odjeljku načina rada za sinkronizaciju.

VMware – unesite podatke za povezivanje VMware vCenter servera, detaljne upute potražite u odjeljku načina rada za sinkronizaciju.

Postavke veze servera:

oServer – Unesite naziv servera ili IP adresu svojeg domenskog kontrolera.

oPrijava – Unesite podatke za prijavu za svoj domenski kontroler u obliku DOMENA\korisničko ime.

oLozinka – Unesite lozinku koju koristite za prijavu na svoj domenski kontroler.

Koristi LDAP parametre – Ako želite koristiti LDAP, označite potvrdni okvir Koristi LDAP umjesto Active Directory i unesite specifične atribute koji odgovaraju vašem serveru ili možete odabrati Unaprijed zadane postavke tako da kliknete Prilagođeno... i postavke će se automatski popuniti.

oActive Directory - Click Browse next to Distinguished Name. Prikazat će se vaše stablo Active Directory. Odaberite gornji unos kako biste sinkronizirali sve grupe s ERA-om ili odaberite samo posebnu grupu koju želite dodati. Na kraju kliknite U redu.

oMac OS X Server Open Directory (nazivi hosta računala)

oMac OS X Server Open Directory (IP adrese računala)

oOpenLDAP sa Samba zapisima računala – Postavljanje parametara DNS naziva u servisu Active Directory.

Postavke sinkronizacije:

Razlikovni naziv – put (razlikovni naziv) do čvora u stablu Active Directory. Ako ovu mogućnost ostavite praznom, sinkronizirat će se cijelo AD stablo.

Izuzeti razlikovni naziv(i) – Možete odabrati izuzimanje (ignoriranje) određenih čvorova u stablu Active Directory.

Ignoriraj deaktivirana računala (samo u servisu active directory) – Možete odabrati zanemarivanje računala koja su deaktivirana u servisu active directory, zadatak će preskočiti ta računala.

icon_section Okidači

Odaberite postojeći okidač za zadatak ili stvorite novi okidač. Za odabrane okidače možete koristiti i mogućnost Ukloni ili Izmijeni.

icon_section Sažetak

Pregledajte informacije o konfiguraciji koje su prikazane ovdje i ako su u redu, kliknite Završi. Zadatak je sada stvoren i spreman za korištenje.