Izvješća

Izvješća vam omogućuju pristup i filtriranje podataka iz baze podataka na praktičan način. Izvješća su podijeljena u kategorije, a svaka kategorija uključuje kratki opis. Kliknite Generiraj sada na dnu stranice da biste stvorili izvješće temeljem odabranog predloška i potom ga prikazali.

Možete koristiti unaprijed definirane predloške izvješća s popisa Kategorije i predlošci ili stvoriti vlastite s prilagođenim postavkama. Kliknite Stvori novi predložak izvješća da biste prikazali detaljne postavke svakog izvješća i unijeli prilagođene postavke za novo izvješće.

work_new_report_template

Odabir izvješća aktivirat će kontekstni izbornik Akcije koji se prikazuje nakon što kliknete mogućnost Predlošci izvješća na dnu stranice. Na raspolaganju su sljedeće mogućnosti:

icon_play_defaultGeneriraj sada...

Odaberite izvješće s popisa i idite na Predlošci izvješća > Generiraj sada... ili samo kliknite Generiraj sada.... Generirat će se izvješće i moći ćete pregledavati podatke.

icon_plus Nova kategorija...

Unesite Naziv i Opis da biste stvorili novu kategoriju predloška izvješća.

icon_plus Novi predložak izvješća...

Stvorite novi prilagođeni predložak izvješća.

icon_edit Uredi...

Uredite postojeći predložak izvješća. Vrijede iste postavke i mogućnosti kao za stvaranje novog predloška izvješća.

icon_copyUdvostruči

Omogućuje vam stvaranje novog izvješća na temelju odabranog izvješća, pri čemu je za duplikat potreban novi naziv.

icon_delete Izbriši

U potpunosti uklanja odabrani predložak izvješća.

icon_import Uvezi...

S popisa odaberite predložak izvješća, kliknite Predlošci izvješća > Uvezi, kliknite Odaberi datoteku i zatim pronađite datoteku koju želite uvesti.

icon_export Izvezi...

Odaberite predloške izvješća koje želite izvesti s popisa i kliknite Predlošci izvješća > Izvezi. Predlošci izvješća izvest će se u .dat datoteku. Za izvoz više predložaka izvješća promijenite odabrani način (pogledajte mogućnost Načini u nastavku). Možete izvesti i cijelu kategoriju predloška, uključujući sve njene predloške izvješća.

Mogućnost Načini možete koristiti za promjenu načina odabira (jedan ili više odabira). Kliknite strelicu u gornjem desnom kutu i odaberite s kontekstnog izbornika:

icon_singleselect_default Način s jednim odabirom – omogućuje odabir jedne stavke.

icon_multiselect_default Način s odabirom više stavkiomogućuje korištenje potvrdnih okvira za odabir više stavki.

icon_reload Osvježiponovno učitava/osvježava prikazane informacije.

icon_details_hoverNAPOMENA

Značajka Izvezi... izvozi odabrani predložak izvješća koji se potom može uvesti na drugi ERA server s pomoću mogućnosti Uvezi. To je korisno kada, na primjer, želite migrirati svoje prilagođene predloške izvješća na drugi ERA server.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Značajka icon_import Uvezi / icon_export izvezi namijenjena je samo za uvoz i izvoz predložaka izvješća, a ne i stvarnog, generiranog izvješća s podacima.