Instalacija

Nakon uspješne instalacije programa ESET Remote Administrator potrebno je instalirati ERA agent na klijentska računala u mreži. U ovom se odjeljku opisuju sve dostupne metode za instalaciju ERA agenta. ERA agent vrlo je važan jer sigurnosna rješenja tvrtke ESET koja se izvode na klijentskim računalima komuniciraju s ERA serverom isključivo putem agenta.

Nakon uspješne instalacije programa ESET Remote Administrator i ESET Remote Administrator početne konfiguracije, instalacija se sastoji od sljedećih koraka:

1. Dodavanje klijentskih računala u ERA strukturu grupa; nužno je instalirati ERA agent i ESET Endpoint zaštitu na računala u mreži.

2. Postupak instalacije agenta – možete odabrati lokalnu instalaciju ili daljinsku instalaciju.

3. Stvaranje pravila za primjenu prilagođenih postavki – agent će prisilno primijeniti to pravilo čim se softver instalira. Pogledajte pojedinosti u 4. koraku.

4. Instalacija ESET Endpoint zaštite – omogućuje vam uporabu zadatka instalacije softvera za instalaciju sigurnosnih programa tvrtke ESET.

 

Ako naiđete na probleme tijekom daljinske instalacije ERA agenta (zadatak servera Instalacija agenta završava neuspješno), pogledajte vodiče za otklanjanje poteškoća ili se koristite provjerenim scenarijima:

Otklanjanje poteškoća – instalacija agenta

Otklanjanje poteškoća – povezivanje agenta