Stvaranje pravila za interval povezivanja ERA agenta

U ovom ćemo primjeru stvoriti novo pravilo za interval povezivanja ERA agenta. Strogo preporučujemo da ovo obavite prije testiranja masovne instalacije u svojem okruženju.

Stvorite novu statičku grupu. Dodajte novo pravilo klikom na Administracija > Pravila. Kliknite Pravila na dnu i odaberite Novo...

admin_policies_new_wizard

icon_section Osnovno

Unesite Naziv za novo pravilo (primjerice, „interval veze agenta”). Polje Opis nije obvezno.

icon_section Postavke

Odaberite mogućnost ESET Remote Administrator agent iz padajućeg izbornika Proizvod.

admin_policies_wizard2

icon_section Veza

Odaberite kategoriju na stablu s lijeve strane. U desnom oknu možete urediti postavke kako želite. Svaka postavka pravilo je za koje možete postaviti zastavicu. Da bi se olakšalo kretanje, sva su pravila navedena pod brojevima. Automatski se prikazuje broj pravila koja ste definirali u određenom odjeljku. Također, vidjet ćete broj uz naziv kategorije u stablu na lijevoj strani. To prikazuje zbroj pravila u svim odjeljcima. Na taj način lako ćete vidjeti gdje je i koliko postavki/pravila definirano.

Možete koristiti i ove prijedloge kako biste olakšali uređivanje pravila:

oupotrijebiti icon_plus da biste postavili zastavicu Primijeni na sve stavke u trenutnom odjeljku

oizbrisati pravila s pomoću ikone kante za smeće

Kliknite mogućnost Promijeni interval.

admin_policies_wizard4

U polju Uobičajeni interval promijenite vrijednost na preferirani vremenski interval (preporučujemo 60 sekundi) i kliknite Spremi.

admin_policies_wizard3

Kad stvorite novo pravilo intervala veze agenta, dodajte ga u statičku grupu koju ste stvorili u koraku 1.

Kad završite testiranje masovne instalacije, uredite postavke pravila intervala veze ERA agenta koja ste stvorili u 2. koraku.

Kliknite Administracija > Grupe > odaberite karticu pravila. Kliknite pravilo intervala veze agenta, odaberite Uredi, a zatim kliknite Postavke > Veza. Kliknite Promijeni interval i postavite interval povezivanja na 20 minuta.