Lokalna instalacija agenta

Da biste instalirali ERA agent lokalno na klijentsko računalo s pomoću čarobnjaka za instalaciju, slijedite korake u nastavku:

Preuzmite instalacijski paket ERA agenta u odjeljku za preuzimanje na web-stranici tvrtke ESET pod Remote Administrator 6 (kliknite znak + za proširenje kategorije). Komponente za preuzimanje dostupne su u odjeljku ESET Remote Administrator Samostalni instalacijski programi. Pokrenite instalacijski program na klijentskom računalu na koje želite instalirati agent. Također se možete koristiti člankom u bazi znanja s ilustriranim detaljnim uputama.

1.Instalacija potpomognuta serverom:

Provjerite je li odabrana mogućnost Instalacija potpomognuta serverom, navedite host servera (naziv ili IP adresu) i port servera svog ERA servera, a zatim kliknite Sljedeće. Standardni je port servera 2222. Ako upotrebljavate neki drugi port, zamijenite standardni port prilagođenim brojem porta.

agent_deploy_loc1

Odredite način koji se upotrebljava za povezivanje s Remote Administrator serverom: ERA server ili ERA proxy server i port ERA web-konzole te unesite svoje podatke za prijavu na ERA web-konzolu: korisničko ime i lozinku.

agent_deploy_loc_assisted

Kliknite Odaberi prilagođenu statičku grupu i odaberite statičku grupu kojoj će se dodati klijentsko računalo iz padajućeg izbornika.

agent_deploy_loc_assisted_custom

2.Izvanmrežna instalacija:

agent_deploy_loc2

Za izvanmrežnu instalaciju unesite 2222 u polje Port servera, odaberite mogućnost Izvanmrežna instalacija i kliknite Sljedeće. Za ovu metodu morate navesti certifikat ravnopravnog računala i izdavatelj certifikata.

Za više informacija o izvozu i uporabi certifikata ravnopravnog računala i izdavatelja certifikata kliknite ovdje.

agent_deploy_loc_ca_offline

icon_details_hoverNAPOMENA

Dnevnik statusa na klijentskom računalu (pod C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html ili C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Eset\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.hmtl) može vam poslužiti za provjeru radi li ERA agent ispravno. U slučaju problema s agentom (na primjer, ako se ne povezuje s ERA serverom) pogledajte vodič za otklanjanje poteškoća.