Lokalna instalacija agenta

Da biste ERA agent instalirali lokalno na klijentsko računalo pomoću čarobnjaka za instalaciju, slijedite korake u nastavku:

Preuzmite instalacijski paket ERA agenta u odjeljku za preuzimanje na web stranici tvrtke ESET pod Remote Administrator 6 (kliknite znak + za proširenje kategorije), u odjeljku ESET Remote Administrator Samostalni instalacijski programi dostupne su komponente za preuzimanje. Pokrenite instalacijski program na klijentskom računalu na kojem želite instalirati agent. Također, možete koristiti članak iz ESET-ove baze znanja s ilustriranim uputama korak po korak.

1.Instalacija potpomognuta serverom:

Provjerite je li odabrana mogućnost Instalacija potpomognuta serverom, navedite host servera (naziv ili IP adresu) i port servera svojeg ERA servera, a zatim kliknite Sljedeće. Zadani je port servera 2222; ako koristite neki drugi port, zamijenite zadani port prilagođenim brojem porta.

agent_deploy_loc1

Odredite način koji se koristi za povezivanje s Remote Administrator serverom: ERA server ili ERA proxy server i port ERA web konzole te unesite svoje podatke za prijavu na ERA web konzolu: Korisničko ime i Lozinka.

agent_deploy_loc_assisted

Kliknite Odaberi prilagođenu statičku grupu i iz padajućeg izbornika odaberite statičku grupu kojoj će se dodati klijentsko računalo.

agent_deploy_loc_assisted_custom

2.Izvanmrežna instalacija:

agent_deploy_loc2

Za izvanmrežnu instalaciju unesite 2222 u polje Port servera, odaberite mogućnost Izvanmrežna instalacija i kliknite Sljedeće. Za ovaj postupak morate navesti certifikat ravnopravnog računala i izdavatelja certifikata.

Za više informacija o izvozu i korištenju certifikata ravnopravnog računala i izdavatelja certifikata kliknite ovdje.

agent_deploy_loc_ca_offline

icon_details_hoverNAPOMENA: Možete provjeriti status dnevnika na klijentskom računalu (smješten na C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html ili C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Eset\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.hmtl) kako biste provjerili radi li ERA agent ispravno. U slučaju problema s agentom (primjerice, ako se ne povezuje na ERA server) pogledajte vodič za otklanjanje poteškoća.