Upravljanje karantenom

Zadatak Upravljanje karantenom koristi se za upravljanje objektima u karanteni ERA servera – zaraženi ili sumnjivi objekti pronađeni tijekom skeniranja.

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis i vrstu zadatka. Vrsta zadatka (pogledajte gornji popis) definira postavke i ponašanje zadatka. U ovom slučaju možete koristiti zadatak Upravljanje karantenom.

icon_section Cilj

validation-status-icon-warning VAŽNO

Tijekom stvaranja zadatka klijenta nije moguće dodavati ciljeve. Ciljeve ćete moći dodati nakon što zadatak bude stvoren. Konfigurirajte postavke za zadatak i kliknite Završi kako biste stvorili zadatak, a potom stvorite okidač kako biste odredili ciljeve za zadatak.

client_task_target

icon_section Postavke

Postavke upravljanja karantenom

Akcija – Odaberite koju akciju poduzeti za objekte u karanteni.

oVrati objekt(e) (vraća objekt na njegovu izvornu lokaciju, ali objekt će se skenirati te, ako i dalje postoje razlozi na karantenu, ponovno premjestiti u karantenu)

oVrati objekt(e) i ubuduće ga izuzmi (vraća objekt na izvornu lokaciju i ubuduće ga neće premještati u karantenu).

oIzbriši objekt(e) (u potpunosti briše objekt).

Vrsta filtra – Filtriranje objekata u karanteni prema niže navedenim kriterijima. Na temelju niza s ključem objekta ili na temelju uvjeta.

Postavke uvjetnog filtra:

oPostavke filtra ključeva – Dodajte stavke s ključem u polje. Mogu se unijeti samo poznati objekti, npr. objekt koji je već bio u karanteni.

oDogodilo se od/do – Definirajte vremenski raspon kada je objekt bio u karanteni.

oMinimalna/maksimalna veličina (u bajtovima) – Definirajte raspon veličine objekta koji u karanteni (u bajtovima).

oNaziv prijetnje – Odaberite prijetnju s popisa stavki u karanteni.

oNaziv objekta – Odaberite objekt s popisa stavki u karanteni.

icon_section Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete mogućnost Stvori okidač da biste definirali kada se taj zadatak klijenta treba izvršiti i na kojim ciljevima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač.

client_task_finish