Prijava uređaja sa sustavom iOS

Za prijavu mobilnog uređaja sa sustavom iOS u sustav ERA slijedite ove korake:

icon_section Osnovno

Unesite Naziv i Opis (nije obavezno) zadatka.

icon_section Mobile Device Connector

Odaberite računalo na kojem je instaliran Mobile Device Connector. Veza za prijavu (URL) automatski će se prikazati. Ako se nakon klika na Odabir ne prikaže nijedna veza, provjerite je li omogućen pristup serveru alata Mobile Device Connector. Ako nemate instaliran Mobile Device Connector, pogledajte poglavlja Instalacija alata Mobile Device Connector – Windows ili Linux u ovom vodiču s uputama za instalaciju.

icon_section Postavke

Unesite Naziv mobilnog uređaja (taj naziv prikazat će se na popisu računala) i, ako želite, opis.

Unesite serijski broj za mobilni uređaj koji želite dodati. Također se preporučuje da unesete adresu e-pošte koja je povezana s mobilnim uređajem (veza za prijavu bit će poslana na tu adresu e-pošte).

Kliknite + Dodaj uređaj ako želite dodati još jedan mobilni uređaj. Možete dodati više uređaja istovremeno. Umjesto toga možete kliknuti Uvoz da biste prenijeli .csv datoteku koja sadrži popis mobilnih uređaja za dodavanje. Kliknite Pregledaj postojeće i odaberite postojeće mobilne uređaje.

Odredite akciju odabirom potvrdnog okvira pored mogućnosti Prikaži vezu za prijavu i/ili Pošalji vezu za prijavu (URL adresa poslat će se na adrese e-pošte povezane s uređajem). Ako želite poslati vezu za prijavu (preporučeno) na mobilni uređaj, možete urediti Predmet i Sadržaj poruke, ali pripazite da ne promijenite URL adresu za prijavu.

admin_ct_mdm_ios_enrollnemnt

icon_section Sažetak

Ovdje se prikazuju sve konfigurirane mogućnosti. Provjerite postavke i, ako su u redu, kliknite Završi. Zadatak je sada stvoren i spreman za korištenje.

Nakon što kliknete na Završi, veza za prijavu (URL) automatski će se prikazati. Ako ne odredite adresu e-pošte i ne označite mogućnost Pošalji vezu za prijavu, morate ili ručno unijeti URL adresu u web preglednik mobilnog uređaja ili poslati tu URL adresu na mobilni uređaj na drugi način. Osim toga, možete koristiti QR kôd.

mdm_ios_enrollment01

Kliknite Instaliraj za nastavak na zaslonu Instaliraj profil za MDM prijavu.

mdm_ios_enrollment02

Dodirnite Pouzdano kako biste dopustili instalaciju novog profila.

mdm_ios_enrollment_trust

Nakon instalacije novog profila u polju Potpisao prikazat će se poruka Profil nije potpisan. To je standardno ponašanje u svim MDM okruženjima. Profil je zapravo potpisan certifikatom, no unatoč tome prikazuje se kao da "nije potpisan". To je zato što sustav iOS još uvijek ne prepoznaje certifikat.

mdm_ios_enrollment04

Taj profil prijave omogućuje vam da konfigurirate uređaje i postavite sigurnosna pravila za korisnike ili grupe.

validation-status-icon-warning VAŽNO: Uklanjanjem tog profila prijave uklanjaju se sve postavke tvrtke (e-pošta, kalendar, kontakti itd.) i upravljanje mobilnim uređajem sa sustavom iOS neće biti moguće. Ako korisnik ukloni profil, ERA to neće znati i status uređaja promijenit će se u validation-status-icon-warning, a poslije u validation-status-icon-error. To će se dogoditi nakon 14 dana zato što se mobilni uređaj sa sustavom iOS ne može povezati. Neće postojati nikakva druga naznaka da je profil prijave uklonjen.

mdm_ios_enrollment07