Okidači

Okidači su zapravo senzori koji reagiraju na određene događaje na unaprijed definirani način. Koriste se za izvršavanje akcije (u najviše slučajeva, za pokretanje zadatka). Mogu se aktivirati rasporedom (vremenskim događajima) ili kada se pojavi određeni događaj u sustavu.

Okidač izvršava sve zadatke koji su dodijeljeni okidaču u trenutku aktivacije okidača. Okidač ne pokreće novododijeljene zadatke odmah – oni se pokreću kad se okidač okine. Osjetljivost okidača na događaje može se dodatno smanjiti pomoću regulacije.

Vrste okidača servera:

Članovi dinamičke grupe izmijenjeni – Ovaj okidač poziva se kada se sadržaj dinamičke grupe izmijeni. Npr. ako se klijent pridruži ili napusti dinamičku grupu pod nazivom Zaraženi.

Veličina dinamičke grupe promijenjena sukladno uspoređenoj grupi – Ovaj okidač poziva se kad je broj klijenata u promatranoj dinamičkoj grupi promijenjen u odnosu na uspoređenu grupu (statičku ili dinamičku). Npr. ako je više od 10% računala zaraženo (grupa Svi u usporedbi s grupom Zaraženi).

Veličina dinamičke grupe promijenjena sukladno pragu – Ovaj okidač poziva se kad je broj klijenata u dinamičkoj grupi povećan ili smanjen u odnosu na određeni prag. Npr. ako je više od 100 računala u grupi Zaraženi.

Veličina dinamičke grupe promijenjena tijekom vremenskog razdoblja – Ovaj okidač poziva se kad je broj klijenata u dinamičkoj grupi promijenjen u određenom vremenskom razdoblju. Npr. ako se broj računala u grupi Zaraženi povećava za 10% na sat.

Okidač dnevnika događaja – Okidač se uključuje kada se dogodi određeni događaj u dnevniku. Npr. ako postoji prijetnja u dnevniku skeniranja.

Zakazaniokidač – Okidač se uključuje u određeno vrijeme i datum.

Server pokrenut – Poziva se kada se pokrene server. Npr. taj okidač koristi se za zadatak Sinkronizacija statičke grupe.

admin_triggers_types

Duplikat vam omogućuje stvaranje novih vrsta okidača na temelju odabranih okidača, a za duplikat zadatka može biti potreban novi naziv.