Stvaranje pravila za nametanje ograničenja za iOS i dodavanje Wi-Fi veze

Možete stvoriti pravilo za mobilne uređaje sa sustavom iOS kako biste nametnuli određena ograničenja. Također možete definirati više Wi-Fi veza tako da se, na primjer, korisnici automatski povežu na Wi-Fi mrežu tvrtke s različitih uredskih lokacija. Isto vrijedi i za VPN veze.

Ograničenja koja možete primijeniti na mobilne uređaje sa sustavom iOS navedena su u kategorijama. Možete, na primjer, deaktivirati FaceTime i korištenje kamere, deaktivirati značajke iClouda, detaljno namjestiti mogućnosti za sigurnost i privatnost ili deaktivirati odabrane aplikacije.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ograničenja koja se mogu ili ne mogu primijeniti ovise o tome koju verziju sustava iOS koriste klijentski uređaji. Podržani su iOS 8.x i novije verzije.

U sljedećem primjeru opisano je kako možete deaktivirati aplikacije Kamera i FaceTime i dodati na popis podatke o Wi-Fi vezi kako biste omogućili da se mobilni uređaj sa sustavom iOS poveže na mrežu svaki put kada je prepozna. Ako koristite mogućnost automatskog pridruživanja, mobilni uređaj sa sustavom iOS po zadanim će se postavkama povezati na tu mrežu. Postavke pravila poništit će korisnikov ručni odabir Wi-Fi mreže.

icon_section Osnovno

Unesite Naziv za ovo pravilo. Polje Opis nije obvezno.

icon_section Postavke

Odaberite ESET Mobile Device Management za iOS i kliknite Ograničenja kako biste prikazali kategorije. Upotrijebite prekidač uz stavku Dopusti korištenje kamere kako biste je deaktivirali. Budući da je kamera deaktivirana i FaceTime će se automatski deaktivirati. Ako želite deaktivirati samo FaceTime, ostavite kameru aktiviranu i upotrijebite prekidač uz stavku Dopusti FaceTime kako biste ga deaktivirali.

Create_a_Policy_for_iOS_MDM_restrictions

Kada konfigurirate Ograničenja, kliknite Ostalo, a zatim kliknite Uredi uz Popis Wi-Fi veza. Otvara se prozor s popisom Wi-Fi veza. Kliknite Dodaj i naznačite podatke o povezivanju za Wi-Fi mrežu koju želite dodati. Kliknite Spremi.

Create_a_Policy_for_iOS_MDM_WiFi

Identifikator skupa usluga (SSID) – SSID Wi-FI mreže koja će se koristiti.

Automatsko pridruživanje – nije obavezno (aktivirano po zadanim postavkama), uređaj se automatski pridružuje toj mreži.

Sigurnosne postavke:

Vrsta šifriranja – odaberite odgovarajuće šifriranje s padajućeg popisa pazeći da ta vrijednost točno odgovara mogućnostima Wi-Fi mreže.

Lozinka – unesite lozinku koja će se koristiti za autorizaciju prilikom povezivanja na Wi-Fi mrežu.

Postavke proxy servera – nije obavezno. Ako vaša mreža koristi Proxy, naznačite odgovarajuće vrijednosti.

icon_section Dodjela

Ovdje možete navesti koji su klijenti (pojedinačna računala / mobilni uređaji ili čitave grupe) primatelji pravila.

admin_pol_assign

Kliknite Dodijeli kako biste prikazali statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite željene klijente i kliknite U redu.

admin_dg_tasks_target_list

icon_section Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.