Zastavice

Možete postaviti zastavicu za svaku postavku u pravilu. Zastavice određuju kako će pravilo postupati s postavkom:

Primijeni – postavke s tom zastavicom poslat će se klijentu. Međutim, kod spajanja pravila može se zamijeniti novijim pravilom. Kad se pravilo primjenjuje na klijentsko računalo i određena postavka ima tu zastavicu, pravilo se mijenja neovisno o tome što je lokalno konfigurirano na klijentu. Budući da se postavka ne primjenjuje, druga pravila mogu je promijeniti.

Obavezno primijeni – postavke sa zastavicom za obaveznu primjenu imaju prioritet i ne može ih zamijeniti novije pravilo (čak i kada novo pravilo ima postavljenu zastavicu za obaveznu primjenu). To jamči da postavku neće promijeniti nova pravila tijekom spajanja.

policy_flags

Odaberite kategoriju na stablu s lijeve strane. U desnom oknu možete urediti postavke kako želite. Svaka postavka pravilo je za koje možete postaviti zastavicu. Da bi se olakšalo kretanje, sva su pravila navedena pod brojevima. Automatski se prikazuje broj pravila koja ste definirali u određenom odjeljku. Također, vidjet ćete broj uz naziv kategorije u stablu na lijevoj strani. To prikazuje zbroj pravila u svim odjeljcima. Na taj način lako ćete vidjeti gdje je i koliko postavki/pravila definirano.

Možete koristiti i ove prijedloge kako biste olakšali uređivanje pravila:

oupotrijebiti icon_plus da biste postavili zastavicu Primijeni na sve stavke u trenutnom odjeljku

oobrisati pravila pomoću ikone kante za smeće