Rad s programom ESET Remote Administrator

Svim se klijentima upravlja putem ERA web konzole. Web konzoli možete pristupiti sa svakog uređaja koristeći kompatibilni preglednik. Web konzola podijeljena je na tri glavna odjeljka:

1.Na vrhu web konzole nalazi se alat Brzo pretraživanje. Unesite naziv klijenta ili IPv4/IPv6 adresu i kliknite simbol povećala ili pritisnite tipku Enter. Bit ćete preusmjereni na odjeljak Grupe gdje će se prikazati pripadajući klijenti.
2.U izborniku s lijeve strane nalaze se glavni odjeljci programa ESET Remote Administrator i sljedeće brze veze:
Upravljačka ploča
Računala
Prijetnje
Izvješća
Administracija

Brze veze

Novi izvorni korisnik
Novo pravilo
Novi zadatak klijenta
Instalacijski programi Agent Live
3.Gumbi na dnu stranice jedinstveni su za svaki odjeljak i funkciju, a detaljno su opisanu u pripadajućim poglavljima.

icon_details_hoverNAPOMENA: Jedan je gumb uobičajen za sve nove stavke – Obavezne postavke. Taj se crveni gumb prikazuje kada nisu konfigurirane obavezne postavke i daljnje stvaranje nije moguće. Na istu stvar ukazuje i crveni uskličnik pored svakog odjeljka. Kliknite Obavezne postavke kako biste prešli u odjeljak u kojem se dotična postavka nalazi.

Općenita pravila

Obavezne su postavke uvijek označene crvenim uskličnikom pored odjeljka i pripadajuće postavke. Za odlazak na obavezne postavke (ako je primjenjivo) kliknite Obavezne postavke na dnu svake stranice.
Ako vam je potrebna pomoć u radu s programom ESET Remote Administrator, kliknite ikonu ? u gornjem desnom kutu ili idite na dno okna s lijeve strane i kliknite Pomoć. Prikazat će se odgovarajući prozor pomoći za trenutačnu stranicu.
Odjeljak Administracija namijenjen je posebnim konfiguracijama. Za više informacija pročitajte poglavlje Administracija. Ovaj odjeljak objašnjava Dodavanja računala ili Mobilnih uređaja u grupe. Stvaranje novog pravila i dodjeljivanje pravila grupi.