Izvješća

Izvješća vam omogućuju pristup i filtriranje podataka iz baze podataka na praktičan način. Izvješća su podijeljena u kategorije, a svaka kategorija uključuje kratki opis. Kliknite Generiraj sada na dnu stranice da biste stvorili izvješće temeljem odabranog predloška i potom ga prikazali.

Možete koristiti unaprijed definirane predloške izvješća s popisa Kategorije i predlošci ili stvoriti vlastite s prilagođenim postavkama. Kliknite Stvori novi predložak izvješća da biste prikazali detaljne postavke svakog izvješća i unijeli prilagođene postavke za novo izvješće.

work_new_report_template

Odabir izvješća aktivirat će kontekstni izbornik Akcije koji se prikazuje nakon što kliknete mogućnost Predlošci izvješća na dnu stranice. Na raspolaganju su sljedeće mogućnosti:

icon_play_defaultGeneriraj sada...

Odaberite izvješće s popisa i idite na Predlošci izvješća > Generiraj sada... ili samo kliknite Generiraj sada.... Generirat će se izvješće i moći ćete pregledavati podatke.

icon_plus Nova kategorija...

Unesite Naziv i Opis da biste stvorili novu kategoriju predloška izvješća.

icon_plus Novi predložak izvješća...

Stvorite novi prilagođeni predložak izvješća.

icon_edit Uredi...

Uredite postojeći predložak izvješća. Vrijede iste postavke i mogućnosti kao za stvaranje novog predloška izvješća.

icon_copyDuplikat

Omogućuje vam stvaranje novog izvješća na temelju odabranog izvješća, pri čemu je za duplikat potreban novi naziv.

icon_delete Izbriši

U potpunosti uklanja odabrani predložak izvješća.

icon_import Uvezi...

Odaberite predloške izvješća s popisa i kliknite Predlošci izvješća > Uvoz, a zatim kliknite Odaberi datoteku i pronađite datoteku koju želite uvesti.

icon_export Izvezi...

Odaberite predloške izvješća koje želite izvesti s popisa i kliknite Predlošci izvješća > Izvoz. Predlošci izvješća izvest će se u .dat datoteku. Za izvoz više predložaka izvješća promijenite odabrani način (pogledajte mogućnost Načini u nastavku). Možete izvesti i cijelu kategoriju predloška, uključujući sve njene predloške izvješća.

Mogućnost Načini možete koristiti za promjenu načina odabira (jedan ili više odabira). Kliknite strelicu u gornjem desnom kutu i odaberite s kontekstnog izbornika:

icon_singleselect_default Način s jednim odabirom – omogućuje odabir jedne stavke.

icon_multiselect_default Način s odabirom više stavkiomogućuje korištenje potvrdnih okvira za odabir više stavki.

icon_reload Osvježiponovno učitava/osvježava prikazane informacije.

icon_details_hoverNAPOMENA: Značajka Izvezi... izvozi odabrane predloške izvješća koji se potom mogu uvesti na drugi ERA server pomoću mogućnosti Uvezi. To je korisno kada, na primjer, želite migrirati svoje prilagođene predloške izvješća na drugi ERA server.

validation-status-icon-warning VAŽNO: Značajka icon_import Uvezi / icon_export izvezi namijenjena je samo za uvoz i izvoz predložaka izvješća, a ne i stvarnog, generiranog izvješća s podacima.