Računala

Sva klijentska računala koja su dodana u program ESET Remote Administrator ovdje su prikazana i podijeljena u grupe. Klikom na grupu na popisu (na lijevoj strani) prikazat će se članovi (klijenti) grupe u desnom oknu. Možete filtrirati klijente pomoću filtara na vrhu stranice; klikom na Dodaj filtar prikazuju se dostupni kriteriji filtriranja. Također postoji i nekoliko unaprijed definiranih filtara koji su lako dostupni:

Četiri ikone koje vam omogućuju filtriranje prema ozbiljnosti (crveno – Pogreške, žuto – Upozorenja, zeleno – Obavijesti i sivo – Neupravljana računala). Ikona ozbiljnosti predstavlja trenutačni status proizvoda tvrtke ESET na pojedinom klijentskom računalu. Možete upotrijebiti kombinaciju ovih ikona tako da ih uključite ili isključite. Primjerice, da biste vidjeli samo računala s upozorenjima, ostavite uključenu samo žutu ikonu (ostale ikone potrebno je isključiti). Da biste vidjeli i upozorenja i pogreške, ostavite uključene te dvije ikone.
Potvrdni okvir Podgrupe – prikazuje podgrupe trenutačno odabrane grupe.
Neupravljana računala (klijenti na mreži, koji nemaju instaliran ERA agent ili sigurnosni proizvoda tvrtke ESET) obično se pojavljuju u grupi Izgubljeno i pronađeno.

Pomoću padajućeg izbornika ispod filtara možete ograničiti prikazane klijente (računala). Postoji nekoliko kategorija:

Svi uređaji iz padajućeg izbornika, da biste ponovno vidjeli sva klijentska računala bez ograničavanja (filtriranja) prikazanih klijenata. Možete koristiti kombinaciju svih mogućnosti filtriranja kad sužavate prikaz.
Štiti ESET (zaštićeno proizvodom tvrtke ESET)
Remote Administrator (pojedine ERA komponente kao što su Agent, RD Sensor, Proxy itd.)
Ostalo (Shared Local Cache, virtualni uređaj). Nakon odabira prikazat će se samo pripadajući klijenti.

icon_details_hoverNAPOMENA: U slučaju da niste uspjeli pronaći određeno računalo na popisu, a znate da se nalazi u vašoj ERA infrastrukturi, provjerite jeste li isključili sve filtre.

computer_filters

Možete upotrijebiti kontekstni izbornik (ikona icon_cogwheel) za stvaranje statičke ili dinamičke grupe, stvaranje novog zadatka ili odabir neke od ostalih dostupnih akcija.

Akcije gumba Računala:

icon_plus Novo...

Ručno Dodajte uređaje koji nisu pronađeni ili su dodani automatski.

Pojedinosti...

icon_detailsOsnovno (naziv, nadređena grupa, uređaj, informacije o operacijskom sustavu itd.)
icon_cogwheelKonfiguracija (konfiguracija, primijenjena pravila itd.)
SysInspector – prikazuje Preglednik SysInspector dnevnika. Morate pokrenuti zadatak klijenta Zahtjev SysInspector dnevnika da biste vidjeli izlaz.
Izvršavanja zadataka (pojavljivanje, naziv zadatka, vrsta zadatka, status itd.)
Instalirane aplikacije (naziv, dobavljač, verzija, agent podržava deinstalaciju itd.)
Upozorenja (problem, status itd.)
Prijetnje i karantena (sve vrste prijetnji, računalo utišano, uzrok, naziv prijetnje, vrsta, naziv objekta, ključ itd.)

icon_delete Izbriši

Ova mogućnost uklanja klijenta s popisa, ali dok je god na mreži, prikazivat će se u grupi Izgubljeno i pronađeno.

icon_move Premjesti...

Ako odaberete ovu mogućnost, prikazat će se popis dostupnih grupa pa klijenta možete premjestiti u drugu grupu.

icon_rename_default Preimenuj više stavki

Omogućuje vam masovnu promjenu naziva računala prikazanih na ERA web konzoli. Primjerice, ako je prikazani naziv "ivan.sjediste.tvrtka.com", upišite "sjediste\.tvrtka" u polje Traži (regularni izraz) i "tvrtka" u poljeZamijeni s. Kliknite gumb Preimenuj i računala će se prikazati na ERA web konzoli kao "ivan.eset.com".

icon_manage Upravljaj pravilima...

Pravilo se može dodijeliti i izravno klijentu (ili više njih), a ne samo grupi. Ovu mogućnost odaberite za dodjeljivanje pravila odabranim klijentima.

icon_wake-up_calls Pošalji poziv za buđenje

ERA server odmah će pokrenuti komunikaciju s ERA agentom na klijentskom računalu. Ovo je korisno ako ne želite čekati redoviti interval u kojem se ERA agent povezuje s ERA serverom. Primjerice, ako želite odmah izvršiti zadatak klijenta na klijentima ili želite odmah primijeniti pravilo.

icon_details_hoverNAPOMENA: Kad vršite izmjene koje želite primijeniti, pričekajte oko jedne minute prije korištenja poziva za buđenje.

icon_deploy Instaliraj agent...

Pomoću ove mogućnosti možete stvoriti novi zadatak servera.

icon_disable_default Deaktiviraj proizvode

Kada upotrijebite ovu mogućnost, licenca će se deaktivirati (za odabrana klijentska računala) u ESET License Administratoru. ESET-ov sigurnosni proizvod koji se izvršava na klijentskom računalu otkrit će da je licenca deaktivirana sljedeći put kada se spoji na internet. Prednost toga jest u tome da možete deaktivirati licencu čak i za računala kojima ERA više ne upravlja.