Upravljanje korisnicima

U ovom odjeljku možete upravljati korisnicima i korisničkim grupama radi upravljanja mobilnim uređajima sa sustavom iOS. Upravljanje mobilnim uređajima provodi se pomoću pravila dodijeljenih uređajima sa sustavom iOS. Međutim, preporučujemo vam da najprije sinkronizirate korisnike sa servisom Active Directory. Zatim možete modificirati korisnike ili dodati prilagođene atribute.

Korisnik istaknut narančastom bojom nema dodijeljenih uređaja. Kliknite korisnika, odaberite Uredi... i zatim kliknite Dodijeljena računala kako biste pregledali pojedinosti za tog korisnika. Kliknite Dodaj računala kako biste dodijelili računala ili uređaj(e) tom korisniku.

admin_user_management_unassign

Osim toga, možete dodati ili ukloniti Dodijeljene korisnike iz odjeljka Pojedinosti računala. U odjeljku Računala ili Grupe odaberite računalo ili mobilni uređaj i kliknite Pojedinosti. Korisnik može biti pripisan nekolicini računala/mobilnih uređaja.

admin_user_management_computer_details

Korisnike možete filtrirati pomoću filtra na vrhu stranice klikom na Dodaj filtar i odabirom stavke s popisa.

admin_user_management_filter

Akcije mogućnosti upravljanja korisnicima:

icon_details Pojedinosti...

Izbornik s pojedinostima o korisniku prikazuje informacije poput adrese e-pošte, ureda ili lokacije, prilagođenih atributa i dodijeljenih računala. Korisnik može imati više od jednog računala/mobilnog uređaja. Možete promijeniti ime, opis ili nadređenu grupu korisnika. Prilagođeni atributi koji su tu prikazani oni su koji se mogu koristiti prilikom stvaranja pravila.

admin_user_management_details

icon_plus Nova korisnička grupa...

Možete stvoriti novu korisničku grupu.

icon_plus Dodaj korisnike...

Služi za dodavanje jednog novog korisnika ili više njih.

icon_reload Sinkroniziraj

Stvaranje novog zadatka servera – Sinkronizacija korisnika.

icon_edit Uredi...

Omogućuje uređivanje odabranog korisnika ili korisničke grupe.

icon_move Premjesti...

Možete odabrati korisnika ili korisničku grupu i premjestiti ih u podgrupu neke druge korisničke grupe.

icon_delete Izbriši

U potpunosti uklanja odabranog korisnika ili korisničku grupu.