Aan de slag

1.Download ESET Online Scanner op de ESET-website door te klikken op de knop eenmalige scan.

2.Dubbelklik op het .exe-bestand dat u hebt gedownload om de toepassing uit te voeren.

3.Selecteer producttaal.

4.Klik op Aan de slag en bevestig het dialoogvenster Gebruikersbeheercontrole van Windows.

5.Klik in het scherm Gebruiksvoorwaarden op Accepteren als u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden. Na het accepteren van de gebruiksvoorwaarden, wordt de snelkoppeling voor ESET Online Scanner gemaakt op het bureaublad.

6.Klik op Aan de slag in het welkomstscherm.

7.Selecteer of u wilt deelnemen aan het Programma voor kwaliteitsverbetering en of u het feedbacksysteem wilt inschakelen. Klik op Doorgaan.

8.Kies een scantype.

9.Selecteer of u detectie van potentieel ongewenste toepassingen wilt inschakelen of Geavanceerde instellingen wilt aanpassen.

10.Klik op Scan starten.

11.Nadat de updates van de detectiemodule zijn gedownload, wordt de scan gestart. De voortgang van de scan wordt weergegeven via de voortgangsbalk, samen met het pad en de titel van het bestand dat wordt gescand. U kunt de scan op elk gewenst moment onderbreken of annuleren.

12.Wanneer de scan is voltooid en er bedreigingen zijn gedetecteerd, klikt u op Gedetailleerde resultaten weergeven. Als u de scanresultaten later wilt bekijken, klikt u op Scanlogboek opslaan. Klik op Doorgaan.

13.Als er geen ESET-beveiligingsproduct op uw computer is gedetecteerd en uw gebruikersaccount beheerdersrechten heeft, stelt ESET Online Scanner voor om een Periodieke scan in te schakelen. Klik op Doorgaan.

14.In het scherm Bedankt voor het gebruik van ESET Online Scanner kunt u de toepassing een beoordeling geven en feedback achterlaten.

15.Klik op Verzenden en sluiten als u de toepassing hebt beoordeeld en/of feedback hebt achtergelaten, of klik op Sluiten zonder feedback.