Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Protecția pentru SMS-uri și Protecția pentru notificări

Protecția pentru SMS-uri și Protecția pentru notificări vă protejează împotriva smishingului.

Denumirea smishing provine din combinarea cuvintelor phishing și SMS (Serviciu mesaje scurte). Acesta este motivul pentru care uneori ar putea fi denumit și phishing prin SMS. Atacatorii folosesc mesaje SMS, deoarece oamenii tind să aibă mai multă încredere în mesaje decât în e-mail.

Protecția pentru SMS-uri vă protejează împotriva tentativelor de smishing din mesaje SMS. Dar amenințarea se poate răspândi de pe orice platformă de mesagerie. Aici intervine Protecția pentru notificări. Când primiți un SMS sau o notificare (de exemplu, după ce primiți un mesaj de la Whatsapp),ESET Mobile Security analizează legătura. Pe baza analizei, sunt posibile trei rezultate:

Nicio amenințare găsită.

Se găsește conținut potențial nedorit. Conținutul mesajului sau al notificării este posibil să nu prezinte niciun risc direct. Intenția nu este rău intenționată fără niciun echivoc, ca în cazul altor tipuri de programe malware, precum viruși sau troieni. Cu toate acestea, fișierul poate să instaleze software suplimentar nedorit, să schimbe comportamentul dispozitivului digital sau să efectueze activități neaprobate de către utilizator sau neașteptate pentru acesta.

Conținut periculos găsit. Acest mesaj sau această notificare conține legături periculoase sau legături de phishing. Vă recomandăm să nu deschideți conținutul și să ștergeți mesajul sau notificarea.


important

Ștergerea mesajelor și notificărilor

Din motive de securitate, ESET Mobile Security nu poate șterge mesajele și notificările pentru dvs. Trebuie să ștergeți manual conținutul periculos.

Cum funcționează smishingul

1.Un atacator vă trimite un mesaj care conține o legătură către un site web.

2.Legătura duce, de obicei, către un site web de phishing care ar putea încerca să vă atragă să vă furnizați informațiile personale. Acestea pot fi folosite, de exemplu, pentru a fura bani de la dvs. sau pentru a comite alte fraude. Legătura ar putea duce și către un site web rău intenționat care conține malware sau care încearcă să vă păcălească să descărcați malware.

Semne de smishing

Un număr de telefon suspect, de exemplu, un număr străin sau care nu are o lungime standard.

Mesajul conține fișiere sau legături necunoscute.

Mesajele de smishing au de obicei un ton urgent.

Mesajele de smishing se prezintă de multe ori ca informații despre un premiu sau alte câștiguri.