Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Antivirus

Modulul Antivirus vă protejează dispozitivul împotriva codurilor dăunătoare blocând amenințările sosite și apoi curățându-le.

antivirus_226_1

Protecție în timp real

Protecția în timp real pentru sistemul de fișiere controlează toate fișierele din directoarele cu descărcări pentru cod rău intenționat atunci la deschidere, la creare sau la rulare.

În mod implicit, protecția în timp real pentru sistemul de fișiere se lansează la pornirea sistemului și oferă scanare neîntreruptă. Nu vă recomandăm să dezactivați opțiunea Activare componentă Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere în secțiunea Antivirus . Dacă trebuie să accesați setările pentru protecția în timp real, atingeți butonul cu trei puncte three_dots_menu în secțiunea Antivirus > Setări avansate > Protecție în timp real.

Scanare dispozitiv

Puteți efectua scanări la cerere oricând atingând butonul Scanare dispozitiv din secțiunea Antivirus . În mod implicit, nivelul de scanare este setat la Scanare inteligentă. Puteți modifica nivelul de scanare în Setări avansate pentru componenta antivirus. Atingeți butonul cu trei puncte three_dots_menu > Setări avansate > Nivel de scanare.

Există două tipuri de niveluri de scanare dintre care puteți alege:

Smart – scanarea Smart va scana aplicațiile instalate, fișierele DEX (fișiere executabile pentru Android OS), SO (biblioteci), arhivele cu o profunzime maximă de scanare de 3 arhive imbricate, precum și conținutul cartelelor SD.

În profunzime – se vor efectua scanări în profunzime pentru toate tipurile de fișiere, indiferent de extensia de fișier, atât în memoria internă, cât și pe cartelele SD.

 

Într-un fișier log din secțiunea Jurnalele de scanare va fi salvat un scurt rezumat al scanării. Dacă doriți să abandonați o scanare în curs, atingeți Revocare. Rezultatul și statisticile scanării vor fi afișate pe parcursul scanării în panoul cu setări Antivirus.


warning

Scanare card de memorie

ESET Mobile Security nu acceptă scanarea cardurilor de memorie pe dispozitive cu Android 6 și versiuni mai vechi.

Amenințări neremediate

Când ESET Mobile Security detectează o amenințare, această opțiune va fi disponibilă până când selectați o acțiune drept răspuns la amenințare. Acțiunile de răspuns disponibile sunt eliminarea amenințării sau ignorarea ei.

Ignorați amenințările

Dacă optați să Ignorați o amenințare, va apărea opțiunea Ignorați amenințările. Această opțiune vă va permite în continuare să eliminați o amenințare ignorată mai târziu.

Scanare cu încărcătorul conectat

Dacă se selectează această opțiune, scanarea va porni în mod automat atunci când dispozitivul este în stare de inactivitate, complet încărcat și conectat la un încărcător.

Scanare planificată

Opțiunea Scanare planificată vă permite să planificați executarea automată a unei scanări a dispozitivului la un moment de timp predefinit. Pentru a planifica o scanare, atingeți comutatorul de lngă Scanare planificată și specificați datele și orele pentru lansarea scanării.

Actualizare module de detectare

În mod implicit, ESET Mobile Security include o sarcină pentru a se asigura că modulele de detectare sunt actualizate în mod regulat. Pentru utilizatorii de versiuni Premium, aceasta înseamnă că verificăm automat actualizările și actualizăm modulele de detectare. Pentru utilizatorii de versiuni gratuite, aceasta înseamnă că verificăm actualizările și vă informăm despre modulele învechite care trebuie actualizate manual. Actualizarea poate fi rulată manual atât de utilizatorii de versiuni Premium, cât și de cei de versiuni gratuite, la discreția lor. Pentru a rula actualizarea în mod manual, atingeți Actualizare module de detectare. Pentru mai multe informații, vizitați articolul din Baza noastră de cunoștințe.


note

Transferuri de date în timpul încărcării

Pentru a preveni utilizarea inutilă a lățimii de bandă, actualizările sunt emise după cum este necesar. Actualizările sunt gratuite, dar este posibil să fiți taxat de furnizorul de servicii de telefonie mobilă pentru transferurile de date.

 

Pentru mai multe informații privind scanările, accesați următoarele legături:

Loguri de scanare

Setări avansate