Antiphishing

De term phishing beschrijft criminele activiteit waarbij gebruikers worden gemanipuleerd om vertrouwelijke informatie prijs te geven op een website die er echt uitziet, maar dat niet is. Dit type manipulatie staat bekend als social engineering. Met phishing wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals bankrekeningnummers, nummers van betaalkaarten, pincodes of gebruikersnamen en wachtwoorden.

Antiphishing beschermt ESET Mobile Security tegen websites die als schadelijk of gevaarlijk worden beschouwd.

Wij adviseren u Antiphishing ingeschakeld te laten. Wanneer deze optie is ingeschakeld, worden alle potentiële phishingaanvallen vanuit websites of domeinen die in de ESET-malwaredatabase zijn opgenomen, geblokkeerd en er wordt een waarschuwing weergegeven met informatie over de aanvalspoging.

Antiphishing wordt geïntegreerd in de meeste gangbare webbrowsers die voor het Android-besturingssysteem beschikbaar zijn, evenals in Chrome en standaardbrowsers die zijn voorgeïnstalleerd op Android-apparaten (doorgaans genaamd Internet of Browser). Andere browsers worden mogelijk gemarkeerd als 'Niet-beveiligd' omdat Antiphishing hierin onvoldoende kan worden geïntegreerd. Als u de functionaliteit van Antiphishing optimaal wilt benutten, raden we u aan geen niet-ondersteunde webbrowsers te gebruiken.

important

Voor een goede integratie van Antiphishing met webbrowsers raadt ESET aan Android 6 (Marshmallow) of later te gebruiken.

Functionaliteit verbeteren: u wordt door ESET Mobile Security gewaarschuwd als voor Antiphishing aanvullende machtigingen zijn vereist van het besturingssysteem Android. Tik op Toestaan om de systeeminstellingen voor Toegankelijkheid te openen en kies in de beschikbare opties of u voor meer browsers ondersteuning wilt instellen en of u beveiliging wilt inschakelen voor wanneer u in privémodus (incognito) surft. Als u niet wilt dat dit als een probleem wordt gemeld, tikt u op Dit probleem negeren (niet aanbevolen).

Als u Antiphishing wilt uitschakelen, tikt u op de drie puntjes three_dots_menuin het gedeelte Antiphishing en tikt u op Uitschakelen.

Toegankelijkheidsmachtigingen geïnstalleerd vanaf het APK-bestand in Android 13 toestaan in ESET Mobile Security

note

Opmerking

In Android 13 wordt het gebruik van de toegankelijkheidsmachtiging beperkt voor apps die zijn geïnstalleerd vanuit .apk-bestanden. Zo wordt de veiligheid gewaarborgd, doordat toegang tot deze machtigingen door onbevoegde gebruikers wordt voorkomen.

Hoe deze machtiging wordt gebruikt in ESET Mobile Security

We gebruiken deze machtiging om toegang te krijgen tot de URL's van de websites die u bezoekt. We analyseren deze websites op kwaadaardige bedoelingen, zoals phishing, malware of andere gevaarlijke activiteiten.

Uw gevoelige gegevens worden beschermd door de website te blokkeren wanneer een bedreiging wordt gedetecteerd.

Gegevens waartoe toegang wordt verkregen via de toegankelijkheidstoestemming worden niet gedeeld met derden.

Ga als volgt te werk om het toegankelijkheidsprobleem op te lossen:

note

Toegankelijkheidsmachtiging toestaan

Ga naar dit artikel in de kennisbank voor instructies met afbeeldingen (mogelijk alleen beschikbaar in het Engels).

1.Open Instellingen > Toegankelijkheid > Gedownloade apps. ESET Mobile Security wordt dan grijs weergegeven.

2.Tik op de ESET Mobile Security-app om het dialoogvenster Beperkte instelling te openen.

3.Tik OK.

4.Ga naar Instellingen > Apps > ESET Mobile Security om de app-informatie te openen.

5.Tik op het menupictogram met drie stippen three_dots_menu in de rechterbovenhoek > Beperkte instellingen toestaan.

Beperkte instellingen zijn nu toegestaan en u kunt de toepassing veilig gaan gebruiken.

note

Antiphishing op Samsung DeX

Anti-Phishing wordt niet ondersteund op apparaten die zijn aangesloten op het Samsung DeX-station.

Beveiligde browsers

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-browser

Samsung Internet

Mint

Yandex-browser

DuckDuckGo (in ESET Mobile Security versie 6.1 en hoger)

Kiwi-browser

Edge

Silk op Amazon-apparaten

Mi-browser

Xiaomi Mi-browser

Vewd in Android TV

Beveiligde apps voor sociale netwerken

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Sociale-netwerkapps die beveiligde browseronderdelen gebruiken voor webweergave zijn ook beveiligd.