ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Optimizacija

ESET Anti-Theft optimizacija mjerljiva je tehnička procjena sigurnosnog stanja vašeg uređaja. Anti-Theft zaštita pregledat će postoje li u sustavu sljedeći problemi:

Za svaki sigurnosni problem možete dodirnuti Promijeni postavke da biste došli do zaslona na kojem možete riješiti taj problem. Ako ne želite da program ESET Mobile Security to prijavi kao problem, dodirnite Zanemari ovaj problem.

Lokacijske su usluge isključene – da biste ih uključili, idite na Postavke za Android > Lokacijske usluge i odaberite Upotrebljavaj bežične mreže.

Ne upotrebljavaju se GPS sateliti – pristupite ovoj postavci pod Postavke za Android > Lokacija > Način rada > Visoka točnost.

Nije postavljena zaštita na zaključanom zaslonu – da biste zaštitili uređaj s pomoću šifre, lozinke, PIN-a ili uzorka na zaključanom zaslonu, idite na Postavke za Android > Zaključani zaslon > Zaštita na zaključanom zaslonu i odaberite jednu od dostupnih opcija. Većina uređaja sa sustavom Android nudi otključavanje povlačenjem, pokretom, licem, licem i glasom, uzorkom, PIN-om ili lozinkom. Ako netko pokuša otključati vaš uređaj unosom neispravne šifre, ESET Anti-Theft prikazat će obavijest o sumnjivoj aktivnosti na portalu ESET HOME.

Mobilni podaci nisu aktivirani – pristupite ovoj postavci u Postavkama za Android > Bežične i ostale mreže > Mobilne mreže > Podaci.

Paket Google Play Services nije prisutan – ESET Anti-Theft upotrebljava paket Google Play Services za davanje naredbi vašem uređaju u stvarnom vremenu i za prikaz automatskih obavijesti. Ako je taj paket deaktiviran ili se ne nalazi na uređaju, funkcije servisa ESET Anti-Theft kojima se upravlja s pomoću portala ESET HOME bit će ograničene.