Tietojenkalastelusuojaus

Tietojenkalastelu tarkoittaa rikollista toimintaa, jossa käyttäjiä manipuloidaan paljastamaan luottamuksellisia tietoja verkkosivustolla, joka vaikuttaa luotettavalta mutta ei ole sitä. Tällaista manipulointia kutsutaan sosiaaliseksi manipuloinniksi. Tietojenkalastelulla pyritään usein hankkimaan pääsy arkaluonteisiin tietoihin, kuten pankkitilinumeroihin, maksukorttien numeroihin, PIN-koodeihin tai käyttäjänimiin ja salasanoihin.

ESET Mobile Security:n tietojenkalastelusuojaus suojaa haitallisiksi tai vaarallisiksi katsotuilta verkkosivustoilta.

On suositeltavaa jättää tietojenkalastelusuojaus käyttöön. Kun tämä on käytössä, kaikki ESET-haittaohjelmatietokannassa olevista sivustoista tai toimialueilta tulevat mahdolliset tietojenkalasteluhyökkäykset estetään, ja hyökkäysyrityksestä ilmaiseva varoitus tulee näkyviin.

Tietojenkalastelusuojaus integroituu yleisimpiin Android-käyttöjärjestelmän selaimiin ja some-sovelluksiin. Selaimia ovat esimerkiksiChrome ja muut Android-laitteisiin valmiiksi asennetut vakioselaimet (joiden nimi käyttöjärjestelmässä on yleensä Internet tai Browser). Muut selaimet saatetaan merkitä Suojaamaton-määrityksellä, koska niissä ei ole riittävää tietojenkalastelusuojauksen integrointia. Emme suosittele käyttämään muita kuin tuettuja verkkoselaimia, jotta voit hyödyntää tietojenkalastelusuojausta täysimääräisesti.

important

Suosittelemme Android 6:n (Marshmallow) tai uudemman käyttöjärjestelmän käyttämistä, jotta tietojenkalastelusuojauksen integrointi toimii asianmukaisesti verkkoselainten kanssa.

Paranna toimintoja – ESET Mobile Security varoittaa, jos tietojenkalastelusuojaus edellyttää lisäoikeuksia Android-käyttöjärjestelmältä. Avaa järjestelmän käyttöoikeusasetukset napauttamalla Salli-vaihtoehtoa ja harkitse vaihtoehtoja, joilla selaintukea voi laajentaa ja suojauksen voi ottaa käyttöön yksityisessä tilassa (incognito) selattaessa. Jos et halua ilmoittaa tästä ongelmasta, napauta vaihtoehtoa Ohita tämä ongelma (ei suositella).

Jos haluat poistaa tietojenkalastelusuojauksen käytöstä, napauta kolmea pistettä three_dots_menuTietojenkalastelusuojaus-osiossa ja valitse Poista käytöstä.

Salli esteettömyyslupa ESET Mobile Security -ohjelmassa, joka on asennettu .APK-tiedostosta Android 13:ssa

note

Huomautus

Turvallisuussyistä Android 13 rajoittaa esteettömyysluvan käyttöä sovelluksissa, jotka on asennettu .apk-tiedostoista, jotta nämä käyttöoikeudet eivät päätyisi väärille ohjelmille.

Kuinka ESET Mobile Security käyttää tätä lupaa

Käytämme tätä lupaa käyttääksemme käyttämiesi verkkosivustojen URL-osoitteita. Analysoimme näitä verkkosivustoja haitallisten aikomusten, kuten tietojenkalastelun, haittaohjelmien tai muun vaarallisen toiminnan varalta.

Sivusto on estetty, kun uhka havaitaan, sinun ja arkaluonteisten tietojesi suojaamiseksi.

Helppokäyttötoimintojen luvan avulla käsiteltyjä tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille.

Esteettömyysongelman ratkaisemiseksi:

note

Salli helppokäyttötoiminnot -käyttöoikeus

Katso kuvitetut ohjeet tietopankin artikkelistamme (vain englanniksi).

1.Avaa Asetukset > Helppokäyttötoiminnot > Ladatut sovellukset, niin ESET Mobile Security ei ole saatavilla.

2.Napauta ESET Mobile Security -sovellusta ja Rajoitettu asetus -valintaikkuna avautuu.

3.Napauta OK.

4.Avaa Asetukset > Sovellukset > ESET Mobile Security, niin Sovelluksen tieto avautuu.

5.Napauta kolmen pisteen valikkokuvaketta three_dots_menu oikeassa yläkulmassa > Salli rajoitetut asetukset.

Rajoitetut asetukset on nyt sallittu, ja voit aloittaa sovelluksen käytön turvallisesti.

note

Tietojenkalastelusuojaus Samsung DeX:ssä

Tietojenkalastelusuojausta ei tueta laitteissa, jotka ovat muodostaneet yhteyden Samsung DeX -asemaan.

Suojatut selaimet

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV -selain

Samsung Internet

Mint

Yandex-selain

DuckDuckGo (tuotteen ESET Mobile Security versiossa 6.1 ja uudemmissa)

Kiwi-selain

Edge

Silk Amazon-laitteissa

Mi-selain

Xiaomi Mi -selain

Vewd Android TV:ssä

Suojatut some-sovellukset

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Some-sovellukset, jotka käyttävät suojatun selaimen komponentteja verkkonäkymässä, on myös suojattu.