Anti-Theft

Funktionerna i ESET Anti-Theft skyddar din mobila enhet mot obehörig åtkomst, möjliggör övervakning av främmande aktivitet och spårar enhetens plats. Du kan även visa ett meddelande för upphittaren om din enhet går förlorad.

ESET Anti-Theft kräver följande behörigheter:

Kameraåtkomst för att ta en bild på inträktare.

Redigera filåtkomst för att radera känsliga data på distans.

Åtkomst till platsdata för att spåra din enhet om den går förlorad.

Åtkomst till fysisk aktivitet för att känna igen när enheten flyttas.

Åtkomst till bakgrundsplats för att spåra din enhet om den går förlorad, även när ESET Mobile Security är stängd eller inte används. När du beviljar den här behörigheten väljer du Tillåt hela tiden för att säkerställa fullständigt skydd.

Användningsåtkomst för att tillåta att samtal tas emot på din enhet om den låses.

Administratörsåtkomst till enheten för att förhindra obehörig ESET Mobile Security-avinstallation. När du har aktiverat enhetsadministratören uppmanas du att skapa en PIN-kod för att skydda viktiga inställningar i ESET Mobile Security.

Läsa telefonens information för att kunna detektera när ett SIM-kort tas ut. Enheten spärras när SIM-kortet tas ut.

Se vår kunskapsbasartikel Konfigurera Anti-Theft-skydd i ESET Mobile Security for Android för att konfigurera Anti-Theft-skydd i ESET Mobile Security (Kunskapsbasartiklar är inte tillgängliga på alla språk).

Lås enhet automatiskt

Förutom att låsa enheten från ESET HOME-portalen kan du ställa in ESET Mobile Security till att låsa enheten automatiskt när någon av följande åtgärder utförs:

När ett SIM-kort tas ut – om det betrodda SIM-kortet tas ut ur enheten spärras den. Om du vill ta ut och inspektera betrodda SIM-kort trycker du på Hantera betrodda SIM-kort, väljer det SIM-kort du vill ta ut och trycker sedan på papperskorgsikonen action_button_delete. Om du vill lägga till ett betrott SIM-kort sätter du in SIM-kortet. Om automatisk låsning är aktiverat måste du låsa upp enheten. ESET Mobile Security ber dig att bekräfta det nyligen tillagda SIM-kortet som betrott.

warning

Stöd för automatisk låsning om SIM-kortet tas ut

Funktionen för automatisk låsning om SIM-kortet tas ut är inte tillgänglig på enheter med CDMA, WCDMA och endast Wi-Fi.

Efter [X] upplåsningsförsök – när det här alternativet är aktiverat låses enheten efter ett inställt antal misslyckade upplåsningsförsök. Du kan ställa in antalet misslyckade upplåsningsförsök innan enheten låses i inställningarna för Anti-Theft. Om det misslyckade försöket orsakades av misstag kan du korrigera det inom 30 sekunder, så att det inte räknas som ett misslyckat försök. Du kan ändra korrigeringstiden i inställningarna för Anti-Theft i alternativet Korrigeringstid. Du kan även inaktivera korrigeringstiden och då låses enheten omedelbart efter det inställda antalet misslyckade upplåsningsförsök.

När enheten är låst kan du visa information för att kontakta enhetens ägare. Du kan även aktivera enheten för att ta bilder med båda kamerorna för att få bilder på personen som försöker låsa upp enheten.

Efter att enheten låses

Du kan ställa in att följande ska hända när enheten har låsts:

Alternativet Visa kontaktuppgifter visar Kontakta ägaren-uppgifterna när en felaktig skärmlåskod anges. Tryck på Redigera kontaktuppgifter för att ange dina kontaktuppgifter som ska visas när din enhet går förlorad. Din e-postadress för ESET HOME anges som standard.

Alternativet Ta ett foto sparar den bakre och främre kamerans foton till enhetens galleri och Anti-Theft-portalen i händelse av ett misslyckat upplåsningsförsök eller om ett SIM-kort tas ut.

Så här låser du upp din mobila enhet

Om du har låst din mobila enhet via portalen för ESET Anti-Theft eller om ESET Mobile Security for Android har låst din mobila enhet behöver du tillgång till ditt lösenord för ESET HOME.

important

Lås upp din enhet som hanteras av någon annan

Om ditt ESET Mobile Security for Android hanteras av någon annans ESET HOME-konto ska du ange lösenordet för det kontot för att låsa upp enheten.

Visuella instruktioner om hur du låser upp din mobila enhet finns i följande artikel i ESET:s kunskapsbas (finns på engelska och flera andra språk).