ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Napredne postavke

Otvorite aplikaciju ESET Mobile Security i dodirnite ikonu izbornika hamburger_menu > Antivirus > tri točke u gornjem desnom kutu three_dots_menu > Napredne postavke.

Razina skeniranja

Možete odabrati jednu od dviju razina skeniranja:

Smart – Smart skeniranjem skenirat će se instalirane aplikacije, DEX datoteke (izvršne datoteke za Android OS), SO datoteke (biblioteke), arhive s najvećom dubinom skeniranja od 3 ugniježđene arhive i sadržaj SD kartice.

Dubinsko – dubinskim skeniranjem skenirat će se sve vrste datoteka neovisno o njihovom nastavku u unutarnjoj memoriji i na SD kartici.

Rezidentna zaštita

Rezidentni skener pokreće se automatski pri pokretanju sustava i skenira datoteke s kojima radite. Automatski skenira mapu Preuzimanje i instalirane ili nadograđene aplikacije.

ESET LiveGrid© sustav reputacije

ESET LiveGrid© preventivni je sustav osmišljen da pruži vašem uređaju dodatnu razinu sigurnosti. Neprekidno nadzire programe i procese pokrenute u sustavu i uspoređuje ih s najnovijim podacima prikupljenima od milijuna korisnika programa tvrtke ESET širom svijeta. Tako ćemo moći osigurati bolju i precizniju proaktivnu zaštitu i veće brzine skeniranja svim ESET-ovim korisnicima. Preporučujemo da aktivirate ovu funkciju.

Sustav za povratne informacije programa ESET LiveGrid©

Ovaj sustav povratnih informacija nam omogućuje prikupljanje anonimnih statistika, izvješća o padu sustava i dijagnostičkih podataka o sumnjivim objektima koje automatski obrađujemo kako bismo stvorili mehanizam za otkrivanje prijetnji u svojem sustavu clouda.

Izmjenjivi mediji

ESET Mobile Security skenira sve izmjenjive medije koji su povezani s vašim uređajem (USB flash pogoni, vanjski tvrdi diskovi itd.).

Otkrij potencijalno neželjene aplikacije

Potencijalno nepoželjna aplikacija program je koji sadrži adware, instalira alatne trake, prati vaše rezultate pretraživanja ili ima druge nejasne ciljeve. U nekim ćete situacijama možda ocijeniti da su prednosti potencijalno neželjene aplikacije veće od rizika koji predstavlja. Zbog toga ESET dodjeljuje toj kategoriji aplikacija niži rizik u usporedbi sa zlonamjernim softverom.

Otkrivanje potencijalno nesigurnih aplikacija

Mnogo je legitimnih aplikacija koje pojednostavljuju administraciju umreženih uređaja. Ta klasa obuhvaća programe kao što su alati za daljinski pristup, aplikacije za probijanje lozinki i keyloggeri. Potencijalno nesigurne aplikacije naziv je koji se koristi za komercijalan, legitiman softver. Međutim, u pogrešnim rukama mogu biti zloupotrijebljene u zloćudne svrhe. Aktivirajte opciju Otkrivanje potencijalno nesigurnih aplikacija da biste pratili tu kategoriju aplikacija i blokirali ih ako želite.

Aktualizacijski server

Ova opcija omogućuje vam da aktivirate nadogradnje na uređaj sa servera za probni način rada. Probni načini rada prošli su temeljito interno testiranje i uskoro će biti dostupni široj javnosti. Od ranog pristupa najnovijim metodama otkrivanja prijetnji i popravcima možete imati koristi. Međutim, probni način rada možda neće biti potpuno stabilan cijelo vrijeme. Da biste provjerili verzije trenutačnih modula programa, dodirnite tri točkice three_dots_menu na glavnom zaslonu programa ESET Mobile Security i dodirnite O programu > ESET Mobile Security. Korisnicima početnicima preporučujemo da opciju Server za redovitu nadogradnju ostave odabranu kao standardno.