Sms- og meddelelsesbeskyttelse

Sms- og meddelelsesbeskyttelse beskytter dig mod smishing.

Smishing er en sammensætning af ordene phishing og sms (Short Message Service). Derfor kaldes det undertiden sms-phishing. Hackere bruger sms-beskeder, da folk har en tendens til at stole mere på beskeder end e-mail.

Sms-beskyttelse beskytter dig mod spredning af smishing fra sms-beskeden. Men truslen kan også spredes fra en hvilken som helst beskedplatform. Det er her, meddelelsesbeskyttelse tager over. Når du modtager en sms eller en meddelelse (for eksempel efter at du har modtaget en besked fra Whatsapp), analyserer ESET Mobile Security linket. Afhængigt af analysen er der tre mulige resultater:

Ingen fundne trusler.

Der blev fundet potentielt uønsket indhold. Indholdet i meddelelsen eller notifikationen udgør muligvis ikke nogen direkte risiko. Hensigten er ikke lige så utvetydigt ondsindet som andre typer malware, f.eks. virus eller trojanske heste. Den kan dog installere yderligere uønsket software, ændre funktionsmåden for den digitale enhed eller udføre aktiviteter, der ikke er godkendt eller forventet af brugeren.

Skadeligt indhold fundet. Denne meddelelse eller besked indeholder skadelige links eller phishing-links. Vi anbefaler, at du ikke åbner indholdet og sletter meddelelsen eller beskeden.

important

Sletning af meddelelser og beskeder

Af sikkerhedsmæssige årsager kan ESET Mobile Security ikke slette meddelelser og beskeder for dig. Du skal slette det skadelige indhold manuelt.

Sådan fungerer smishing

1.En hacker sender dig en meddelelse, der indeholder et link til et websted.

2.Linket åbner som regel et phishing-websted, der forsøger at lokke dig til at afsløre dine personlige oplysninger. De kan for eksempel bruges til at stjæle penge fra dig eller til at begå yderligere svindel. Linket kan også åbne et skadeligt websted, der indeholder malware, eller som forsøger at narre dig til at downloade det.

Tegn på smishing

Et mistænkeligt telefonnummer, for eksempel et udenlandsk nummer eller et nummer, der ikke har standardlængde.

Meddelelsen indeholder ukendte filer eller links.

Smishing-meddelelser har som regel en insisterende tone.

Smishing-meddelelser indeholder ofte oplysninger om en præmie eller en gevinst.