ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Hálózatfelügyelet

A Hálózatfelügyelet otthon funkció lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a routerhez csatlakoztatott eszközöket, és kiszűrje a biztonsági réseket. A Hálózatfelügyelet otthon két lépésben ellenőrzi a hálózatot.

A Hálózatfelügyelet otthon először ellenőrzi a csatlakoztatott eszközöket. Ha egy új eszközt észlel, megjelenít egy értesítést, és csillaggal megjelöli az eszközt. Manuálisan észlelhet eszközöket a hálózaton a Hálózat ellenőrzése elemre koppintva. Automatikusan is észlelhet eszközöket. A funkció használatához koppintson a menüikonra three_dots_menu> Beállítások elemre, majd engedélyezze az Eszközök automatikus felfedezése beállítást.

Az ellenőrzés második lépésében a Hálózatfelügyelet otthon ellenőrzi, hogy találhatók-e biztonsági rések a csatlakoztatott eszközökön – ehhez kapcsolódik hozzájuk, és ellenőrzi, hogy találhatók-e biztonsági rések, például nyitva vannak-e portok, gyenge-e a felhasználónév vagy a jelszó a routeren, fennáll-e probléma a routeren futó firmware-rel stb. Az ilyen biztonsági réseket kihasználva a támadók átvehetik az irányítást a router fölött és a hozzá kapcsolódó eszközökhöz. A routerekkel és eszközökkel a támadók információkat tudnak gyűjteni Önről, illetve akár DDos-támadásokban (Terjesztett szolgáltatásmegtagadás) tudnak részt venni.

 

A Hálózatfelügyelet otthon ezenkívül részletes listát biztosít a hálózatához csatlakoztatott eszközökről, így mindig tudhatja, hogy ki kapcsolódik a hálózatához. Az információk alapján hozzáférést engedélyezhet, illetve tagadhat meg az eszközök számára a hálózatához a router webes felületén. A router webes felületét közvetlenül elérheti a Hálózatfelügyelet otthon segítségével úgy, hogy kiválasztja a routert, majd a Webes felület megnyitása elemet.

Listában és vizuális módon tekintheti meg a csatlakoztatott eszközöket:

list-ch-icon Listanézet – A csatlakoztatott eszközök szabványos listanézetben láthatók. A router található felül, utána következnek az online eszközök, és végül a korábban csatlakoztatott eszközök láthatók.

sonar-cm-icon Szonárnézet – Az eszközök félkörben láthatók, a router középen található. A középponttól a második rétegben az online eszközök láthatók. A harmadik rétegben a korábban csatlakoztatott eszközök láthatók. A nyílgombokra koppintva, illetve görgetéssel válthat az eszközök között.

 

Az egyszerűbb eszközkezeléshez kategóriát rendelhet az eszközhöz (például Okostelefon, TV, Játékkonzol, Számítógép stb.), könnyebben megjegyezhető nevet adhat az eszközöknek a szabványos gyártói nevek, illetve IP-címek helyett (például az SM-G955F számsor helyett Sam telefonja vagy a 192.168.1.52 számsor helyett Jane számítógépe.).

A Hálózatfelügyelet otthon eszközeinek átnevezéséhez koppintson az eszközikonra a Hálózatfelügyelet otthon felületén, koppintson a ceruzát ábrázoló ikonra a jobb felső sarokban, válassza ki az eszközkategóriát, írja be az eszköz nevét, majd koppintson az OK gombra.