ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Antivírus

Az Antivírus modul a bejövő kártevők blokkolásával, majd az állományok megtisztításával védi készülékét a kártékony kódok ellen.

antivirus_226_1

Valós idejű védelem

A Valós idejű fájlrendszervédelem ellenőrzi, hogy a letöltési mappákban található fájlok tartalmaznak-e rosszindulatú kódot a megnyitásukkor, létrehozásukkor vagy futtatásukkor.

Alapértelmezés szerint a Valós idejű fájlrendszervédelem rendszerindításkor indul el, és folyamatos ellenőrzést biztosít. Nem javasoljuk, hogy letiltsa A valós idejű fájlrendszervédelem engedélyezése funkciót a Vírusirtó szakaszban. Kattintson a menügombra three_dots_menu > További beállítások > Valós idejű védelem elemre.

Készülék ellenőrzése

A program egyes előre megadott állománytípusokat alapértelmezés szerint ellenőriz. A készülék ellenőrzése során a program megvizsgálja a memóriát, a futó folyamatokat és a futásukhoz szükséges dinamikus csatolású kódtárakat, valamint a belső és a cserélhető adattárolókon található állományokat. A szoftver az ellenőrzés rövid összesítését egy naplófájlba menti a Vírusellenőrzések naplói csoportban. Ha meg szeretne szakítani egy már folyamatban lévő ellenőrzést, koppintson a Mégse elemre. Az ellenőrzés eredménye és a statisztikai adatok a Vírusirtó beállítási panelen láthatók az ellenőrzés során.

warning

Memóriakártya-olvasás

Az ESET Mobile Security nem támogatja a memóriakártya-olvasást Android 5 és régebbi rendszert futtató készülékeken.

Feloldatlan kártevők

Miután az ESET Mobile Security észlelt egy kártevőt, ez a lehetőség fog rendelkezésre állni addig, amíg ki nem választja, hogy mi történjen a kártevővel. Eltávolíthatja, illetve mellőzheti a kártevőt.

Kártevők mellőzése

Ha a kártevő mellőzése mellett döntött, a Kártevők mellőzése lehetőség jelenik meg. Ezzel a beállítással később bármikor eltávolíthat mellőzött kártevőket is.

Ellenőrzés töltéskor

Ha ezt a beállítást jelöli be, az ellenőrzés automatikusan elindul a készülék tétlen állapotában, amikor teljesen fel van töltve, és töltőhöz csatlakozik.

Ütemezett ellenőrzés

Az ütemezett ellenőrzés lehetővé teszi, hogy beütemezzen egy előre megadott időpontban automatikusan futtatott ellenőrzést. Az ellenőrzés ütemezéséhez koppintson a kapcsolóra az Ütemezett ellenőrzés felirat mellett, és adja meg az ellenőrzések indításának dátumát és időpontját.

Frissítéskereső modulok

Az ESET Mobile Security alapértelmezés szerint egy frissítési feladattal biztosítja a program rendszeres frissítését. A frissítés kézzel történő futtatásához koppintson a Frissítéskereső modulok hivatkozásra.

note

Adatátviteli díjak

A fölösleges sávszélesség-használat elkerülése érdekében a frissítéseket szükség szerint, egy új kártevő hozzáadása esetén bocsátjuk ki. A frissítések ingyenesek, mobilszolgáltatója azonban felszámolhatja az adatátvitelt.

 

Az ellenőrzésekről az alábbi hivatkozásokat követve tájékozódhat:

Vírusellenőrzések naplói

További beállítások