Anti-Diefstal

de functie ESET Anti-Theft beschermt uw mobiele apparaat tegen ongeoorloofde toegang. U kunt er activiteiten van buitenaf mee bewaken en de locatie van het apparaat volgen. Ook kunt u een bericht aan de vinder weergeven in het geval het apparaat kwijt is geraakt.

Als u het apparaat kwijt bent, kunt u dit beheren vanuit de portal van ESET Anti-Theft of bepaalde acties uitvoeren met sms-opdrachten vanaf het apparaat van een vertrouwde contactpersoon. Als u acties via sms-opdrachten wilt uitvoeren, moet u eerst de functie Vertrouwde contactpersonen instellen en telefoonnummers toevoegen aan de lijst met vertrouwde contactpersonen. Ga naar ons artikel in de kennisbank over het instellen van Antidiefstal-beveiliging in ESET Mobile Security voor Android om Antidiefstal-beveiliging in te stellen in ESET Mobile Security. (Artikelen in de kennisbank zijn niet in alle talen beschikbaar.)

ESET Anti-Theft vereist machtigingen voor Apparaatlocatie en cameratoegang om te werken. Om een waarschuwing weer te geven en uw apparaat te vergrendelen, heeft ESET Mobile Security de machtiging Schermoverlay nodig.

Met deze functie kunt u de waarschuwingen en activiteiten aanpassen die worden geactiveerd door de verdachte modus, waarbij ESET Mobile Security regelmatig de locatie van het apparaat, foto's van de camera en IP-adressen van Wi-Fi-verbindingen opslaat. U kunt het volgende definiëren:

Apparaat automatisch vergrendelen

U kunt ESET Mobile Security zodanig instellen dat uw apparaat automatisch wordt vergrendeld wanneer een van de volgende acties wordt uitgevoerd:

Wanneer een simkaart wordt verwijderd: als de vertrouwde simkaart uit het apparaat wordt verwijderd, wordt het apparaat vergrendeld. Als u vertrouwde simkaarten wilt verwijderen en inspecteren, tikt u op Vertrouwde simkaarten beheren, selecteert u de simkaart die u wilt verwijderen en tikt u op het prullenbakpictogram action_button_delete. Als u een vertrouwde simkaart wilt toevoegen, moet u de simkaart plaatsen. Als Automatische vergrendeling is ingeschakeld, moet u het apparaat ontgrendelen. ESET Mobile Security vraagt u of u de nieuw geplaatste simkaart vertrouwt. Voor deze functionaliteit genereren wij een unieke ID ESET#### op uw simkaart en in uw contactpersonen. Verwijder de unieke ID niet. Als de ID-contactpersoon wordt verwijderd, wordt het apparaat vergrendeld.

warning

Ondersteuning voor automatisch vergrendelen bij verwijderen van simkaart

De functie voor automatisch vergrendelen bij het verwijderen van een simkaart is niet beschikbaar op apparaten van het type CDMA, WCDMA en apparaten die alleen Wi-Fi-verbindingen kunnen maken.

Na [X] ontgrendelingspogingen: indien ingeschakeld, wordt uw apparaat vergrendeld na een ingesteld aantal mislukte ontgrendelingspogingen. Bij de instellingen voor Antidiefstal kunt u het aantal mislukte ontgrendelingspogingen instellen voordat het apparaat wordt vergrendeld. Als een ontgrendelingspoging per ongeluk plaatsvond, kunt u dit binnen 30 seconden corrigeren. In zo'n geval wordt de poging niet meegeteld als een mislukte poging. U kunt de tijd voor een correctie wijzigen bij de optie Tijd voor correctie in de instellingen van Antidiefstal. Het apparaat wordt dan meteen vergrendeld nadat het ingestelde aantal mislukte pogingen is bereikt.

Wanneer het apparaat is vergrendeld, kunt u instellen dat er informatie wordt weergegeven om contact op te nemen met de eigenaar van het apparaat. U kunt ook een functie inschakelen om het apparaat foto's met beide camera's te laten maken, zodat u foto's hebt van degene die uw apparaat probeert te ontgrendelen.

Nadat apparaat is vergrendeld

Nadat het apparaat is vergrendeld, kunnen de volgende acties worden uitgevoerd:

Contactgegevens weergeven: geeft de optie Neem contact op met eigenaar weer wanneer er een onjuiste schermvergrendelingscode wordt ingevoerd.

Een foto maken: foto's die met de camera aan de voorkant en achterkant worden gemaakt in het geval van een mislukte ontgrendelingspoging of bij het verwijderen van de simkaart, worden opgeslagen in de galerie van uw apparaat en in de portal Antidiefstal.

Sms-opdrachten

Als deze functie is ingeschakeld, kunt u sms-opdrachten verzenden om een actie uit te voeren, zoals het apparaat vergrendelen, het apparaat lokaliseren of het apparaat volledig wissen. Als u sms-opdrachten wilt verzenden, moet u het telefoonnummer hebben opgeslagen van het apparaat dat u wilt gebruiken om sms-opdrachten als vertrouwde contactpersoon te kunnen verzenden.

Vertrouwde contactpersonen beheren

Als u een vertrouwde contactpersoon wilt toevoegen, tikt u op Vertrouwde contactpersonen beheren en tikt u op het pictogram +icon_plus rechtsonder. U kunt selecteren welke opdrachten de specifieke vertrouwde contactpersoon kan verzenden. De vertrouwde contactpersoon kan ook een melding ontvangen wanneer uw vertrouwde simkaart wordt verwijderd.

important

Sms-berichtenfuncties

De functie Vertrouwde simkaarten en de functie Sms-berichtenopdrachten van Anti-Diefstal zijn niet beschikbaar op CDMA-apparaten en apparaten die geen ondersteuning bieden voor berichtenuitwisseling.