ESET Hjelp på internett

Søk Norsk
Velg tema

Virusbeskyttelse

Antivirusmodulen verner enheten din mot skadelig kode ved å blokkere innkommende trusler og fjerne dem.

antivirus_226_1

Sanntidsbeskyttelse

Filsystembeskyttelse i sanntid kontrollerer alle filer i nedlastingsmapper for å se om de inneholder skadelig kode, når de åpnes, opprettes eller kjøres.

Som standard starter Filsystembeskyttelse i sanntid ved systemoppstart og gir uavbrutt skanning. Vi anbefaler ikke å deaktivere Aktiver filsystembeskyttelse i sanntid i Virusbeskyttelse-delen. Hvis du må gå til oppsett for sanntidsbeskyttelse, trykk på knappen med tre prikker three_dots_menui Virusbeskyttelse-delen > Avanserte innstillinger > Sanntidsbeskyttelse.

Skann enhet

Du kan når som helst utføre skanning ved behov ved å trykke på Skann enhet-knappen i Virusbeskyttelse-delen. Som standard er skannenivået satt til Smart skanning. Du kan endre skannenivået i Avanserte oppsett for virusbeskyttelsen. Trykk på knappen med tre prikker three_dots_menu > Avanserte innstillinger > Skannenivå.

Det er to skannenivåer å velge mellom:

Smart – Smart skanning skanner installerte programmer, DEX-filer (kjørbare filer for Android OS), SO-filer (bibliotek), arkiver med en maksimal skanningsdybde på 3 arkiver og innholdet på SD-kortet.

I dybden– En dybdeskanning vil skanne alle filtyper uansett filnavn, både de i internminne og på SD-kortet.

 

En kort oppsummering av skanningen vil lagres til en loggfil som er i Skannelogger-delen. Hvis du vil avbryte en skanning som allerede pågår, trykker du på Avbryt. Utfallet av skanningen og statistikk vises i panelet for antivirusinnstillinger mens skanningen pågår.


warning

Minnekortskanning

ESET Mobile Security støtter ikke minnekortskanning på enheter med Android 6 og eldre.

Uløste trusler

Når ESET Mobile Security oppdager en trussel, blir dette valget tilgjengelig frem til du velger en responshandling for trusselen. De tilgjengelige responshandlingene er å fjerne trusselen eller å ignorere den.

Ignorer trusler

Når du velger å ignorere en trussel, vises alternativet Ignorer trusler. Med dette alternativet kan du fremdeles fjerne ignorerte trusler senere.

On-Charger-skanning

Hvis du velger dette valget, starter skanning automatisk når enheten er inaktiv, fullt oppladet og koblet til laderen.

Planlagt skanning

Planlagt skanning lar deg planlegge enhetsskanningen til å kjøre automatisk til en forhåndssatt tid. For å planlegge en skanning, trykk på bryteren ved siden av Planlagt skanning og spesifiserer dato og tid for når skanningen skal startes.

Oppdater deteksjonsmoduler

Som standard inkluderer ESET Mobile Security en oppgave for å sikre at deteksjonsmoduler oppdateres regelmessig. For Premium-brukere betyr dette at vi ser etter oppdateringer og oppdaterer deteksjonsmoduler automatisk. For gratis-brukere betyr dette at vi ser etter oppdateringer og informerer deg om utdaterte moduler som må oppdateres manuelt. Oppdateringen kan kjøres manuelt av både Premium- og gratis-brukere etter eget skjønn. For å kjøre oppdateringen manuelt, trykk på Oppdater deteksjonsmoduler. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til kunnskapsbaseartikkelen vår.


note

Lader dataoverføringer

Oppdateringer publiseres etter behov for å forhindre unødvendig bruk av båndbredde. Oppdateringer er gratis, men mobiloperatøren din kan belaste deg for bruk av mobildata.

 

For mer informasjon om skanning, se følgende linker:

Skanningslogger

Avanserte innstillinger