Verkon tarkastus

Verkon tarkastuksen avulla voit tarkistaa, mitkä laitteet verkossasi on yhdistetty reitittimeesi ja onko niissä haavoittuvuuksia. Verkon tarkastuksen tekemä verkon tarkistus tapahtuu kahdessa vaiheessa.

Ensin Verkon tarkastus tarkistaa, mitä laitteita verkossa on. Jos uusi laite löydetään, siitä näytetään ilmoitus, ja laite merkitään tähtisymbolilla. Voit tunnistaa laitteita verkossa manuaalisesti napauttamalla Tarkista verkko. Voit myös tunnistaa laitteita automaattisesti. Jos haluat käyttää tätä vaihtoehtoa, napauta valikkokuvaketta three_dots_menu> Asetukset ja salli Etsi laitteet automaattisesti -asetus.

Tarkistuksen toisessa vaiheessa Verkon tarkastus testaa yhdistetyt laitteet haavoittuvaisuuksien varalta muodostamalla niihin yhteyden ja tutkimalla, löytyykö niistä haavoittuvuuksia, kuten avoimia portteja, heikkoja reitittimen käyttäjänimiä tai salasanoja tai muita vastaavia tietoturvaongelmia. Hyökkääjät voivat käyttää tällaisia haavoittuvuuksia reitittimen ja muiden siihen kytkettyjen laitteiden haltuunottoon. Hyökkääjien hallitsemia reitittimiä ja laitteita voidaan käyttää tietojen keräämiseen käyttäjä tai niiden avulla voidaan esimerkiksi osallistua hajautettuun palvelunestohyökkäykseen (DDoS-hyökkäykseen).

Verkon tarkastus tarjoaa sinulle myös kattavan luettelon verkkoon yhdistetyistä laitteista, jotta pysyt ajan tasalla siitä, kuka on yhteydessä verkkoosi. Näiden tietojen perusteella voit reitittimesi verkkoliittymästä hallita tai evätä käyttömahdollisuuksia, joita näillä laitteilla on verkkoosi. Voit käsitellä reitittimesi verkkoliittymää suoraan Kodinvalvonnasta valitsemalla reitittimesi ja napauttamalla Avaa Web-liittymä -asetusta.

Voit tarkastella yhdistettyjä laitteita luettelona tai visuaalisessa muodossa seuraavalla tavalla:

list-ch-icon Luettelonäkymä – Yhdistetyt laitteet näytetään tavallisessa luettelonäkymässä siten, että reititin on ylimpänä, sen alla näytetään verkon laitteet ja lopussa näytetään aiemmin yhdistettyjen laitteiden historiatiedot.

sonar-cm-icon Kaikuluotainnäkymä – Laitteet näytetään visuaalisessa muodossa puoliympyrässä siten, että reititin on keskellä. Toisessa kerroksesta keskeltä näytetään laitteet, jotka ovat parhaillaan online-tilassa. Kolmannessa kerroksessa näytetään aiemmin yhdistettyjen laitteiden historiatiedot. Voit siirtyä laitteiden välillä napauttamalla nuolipainikkeita tai vierittämällä ympyrän suuntaan.

Voit helpottaa laitehallintaa määrittämällä laitteelle luokan (esim. älypuhelin, TV, pelikonsoli tai tietokone) ja nimeämällä laitteen tavallisen valmistajien nimien tai IP-osoitteen perusteella, jotta se on helpommin tunnistettavissa (esim. SM-G955F on helpompi tunnistaa ”Samin puhelimena” ja 192.168.1.52 puolestaan ”Jaanan tietokoneena”).

Voit nimetä Verkon tarkastuksen laitteet napauttamalla laitteen kuvaketta kohdasta Verkon tarkastus > kynäkuvake ylhäällä oikealla. Valitse sitten laiteluokka, kirjoita laitteen nimi ja napauta sitten OK.

important

Verkon tarkastus toimii vain laitteissa, joissa on Android 12 tai vanhempi.