Avancerade inställningar

Genomsökningsnivå

Det finns två genomsökningsnivåer att välja mellan:

Smart – vid en smart genomsökning genomsöks installerade program, DEX-filer (körbara filer för Android OS), SO-filer (bibliotek), arkiv med ett maximalt genomsökningsdjup på 3 kapslade arkiv samt innehåll på SD-kort.

Djup – vid en djup genomsökning genomsöks alla filtyper oavsett filändelse genomsöks både i internminnet och på SD-kortet.

Realtidsskydd

Realtidsskyddet startas automatiskt vid systemstart och genomsöker filer du interagerar med. Det genomsöker automatiskt mappen för hämtningar samt installerade eller uppdaterade program.

ESET LiveGrid©-ryktessystemet

ESET LiveGrid© är ett förebyggande system som ger enheten ytterligare en säkerhetsnivå. Det övervakar oavbrutet de program och processer som körs på din dator och jämför med den senaste informationen som samlats in från miljoner ESET-användare i hela världen. Detta ger oss möjlighet att erbjuda bättre och mer exakt förebyggande skydd och snabbare genomsökningar till alla ESET-användare. Vi rekommenderar att du aktiverar funktionen.

ESET LiveGrid©-feedbacksystemet

Med det här systemet samlar vi in anonym statistik, kraschrapporter och diagnostiska data om misstänkta objekt, som vi behandlar automatiskt för att skapa detekteringsmekanismer i vårt molnsystem.

Flyttbara medier

ESET Mobile Security genomsöker alla flyttbara medier som är anslutna till enheten, som till exempel USB-minnen eller externa hårddiskar.

Detektera potentiellt oönskade program

Ett potentiellt oönskat program är ett program som innehåller reklamprogram, installerar verktygsfält, spårar dina sökresultat eller har andra oklara mål. Det kan finnas vissa situationer där nyttan med ett potentiellt oönskat program kan anses väga tyngre än riskerna. ESET tilldelar därför den här kategorin program en lägre risk jämfört med skadlig programvara.

Detektera potentiellt farliga program

Det finns många legitima program som förenklar administration av enheter i ett nätverk. Den innefattar program som t.ex. verktyg för fjärråtkomst, program som spårar lösenord och keylogger-program. Klassificeringen Potentiellt farliga program används för kommersiell, laglig programvara. I fel händer kan de dock användas i skadliga syften. Aktivera alternativet Detektera potentiellt osäkra program om du vill övervaka den här kategorin program och blockera dem om du vill.

Uppdateringsserver

Med det här alternativet kan du aktivera uppdateringar av enheten från en testlägesserver. Testlägesuppdateringar har genomgått grundlig intern testning och blir snart allmänt tillgängliga. Du kan dra nytta av att få tidig åtkomst till de senaste detektionsmetoderna och korrigeringarna. Det kan dock hända att testlägesuppdateringarna inte alltid är helt stabila. Om du vill versionskontrollera de aktuella programmodulerna trycker du på Meny three_dots_menu på huvudskärmen för ESET Mobile Security och trycker på Om > ESET Mobile Security. Vi rekommenderar att vanliga användare inte ändrar standardalternativet Publiceringsserver.