Anti-Theft

Funkcija ESET Anti-Theft štiti vaš mobilni uređaj od neovlaštenog pristupa, omogućava vam praćenje neuobičajenih aktivnosti i prati lokaciju uređaja. Ako izgubite uređaj, također možete poslati poruku koja će se prikazati osobi koja ga pronađe.

Ako ste izgubili uređaj, možete upravljati njime putem ESET Anti-Theft portala ili možete provesti određene radnje putem SMS naredbi s uređaja pouzdanog kontakta. Da biste provodili radnje putem SMS-a, morate postaviti funkciju pouzdanih prijatelja i dodati telefonske brojeve na popis pouzdanih kontakata. Posjetite naš članak baze znanja o postavljanju Anti-Theft zaštite u programu ESET Mobile Security za Android da biste postavili Anti-Theft zaštitu u programu ESET Mobile Security. (Članci baze znanja nisu dostupni na svim jezicima.)

Da bi mogao funkcionirati, servisu ESET Anti-Theft potrebna su dopuštenja za pristup lokaciji uređaja i kameri. Programu ESET Mobile Security potrebno je dopuštenje za prekrivanje zaslona radi prikazivanja upozorenja i zaključavanja uređaja.

Ova funkcija omogućuje vam podešavanje upozorenja i aktivnosti aktivirane Načinom rada s obavijestima o sumnjivim događajima. ESET Mobile Security redovito sprema lokacije uređaja, fotografije kamere i Wi-Fi IP adrese. Možete definirati sljedeće:

Automatsko zaključavanje uređaja

ESET Mobile Security Možete postaviti tako da automatski zaključa vaš uređaj kada se provede jedna od sljedećih radnji:

Kada se ukloni SIM kartica – ako se iz uređaja ukloni pouzdana SIM kartica, uređaj će se zaključati. Da biste uklonili i provjerili pouzdane SIM kartice, dodirnite stavku Upravljanje pouzdanim SIM karticama, odaberite SIM karticu koju želite ukloniti, a zatim dodirnite ikonu koša za smeće action_button_delete. Da biste dodali pouzdanu SIM karticu, umetnite je. Ako je aktivirano automatsko zaključavanje, morat ćete otključati uređaj. ESET Mobile Security će zatražiti da potvrdite novu SIM karticu koju ste dodali kao pouzdanu. Da bi se aktivirala ta funkcija, izradit će se jedinstveni identifikator ESET#### na vašoj SIM kartici i u kontaktima. Nemojte izbrisati taj jedinstveni identifikator. Ako se izbriše kontakt identifikatora, uređaj će se zaključati.

warning

Podrška za automatsko zaključavanje prilikom uklanjanja SIM kartice

Funkcija automatskog zaključavanja prilikom uklanjanja SIM kartice nije dostupna na uređajima s funkcijama CDMA, WCDMA i uređajima koji podržavaju samo WiFi.

Nakon [X] pokušaja otključavanja – kada je ovo aktivirano, uređaj se zaključava nakon određenog broja neuspjelih pokušaja otključavanja. Broj neuspjelih otključavanja prije zaključavanja uređaja možete postaviti u postavkama za Anti-Theft. Ako niste uspjeli otključati uređaj zbog slučajne pogreške, imate 30 sekundi da to ispravite prije nego što se zabilježi kao neuspjeli pokušaj. Vrijeme za ispravak možete promijeniti u postavkama funkcije Anti-Theft pod opcijom Vrijeme za ispravak. Vrijeme za ispravak možete i deaktivirati pa će se uređaj odmah zaključati nakon određenog broja neuspjelih pokušaja.

Kada je uređaj zaključan, možete prikazati kontaktne podatke vlasnika uređaja. Možete i omogućiti uređaju da snimi fotografije s pomoću obje kamere da biste primili fotografije osobe koja pokušava otključati vaš uređaj.

Nakon zaključavanja uređaja

Nakon što se uređaj zaključa, mogu se provesti sljedeće radnje:

Prikaz kontaktnih podataka – prikazuje opciju za kontaktiranje vlasnika kada se unese netočan kod za otključavanje zaslona.

Snimi fotografiju – sprema snimke prednje i stražnje kamere u galeriju uređaja i na Anti-Theft portal u slučaju neuspjelog otključavanja ili uklanjanja SIM kartice.

 

SMS naredbe

Kada je opcija aktivirana, možete slati SMS naredbe za provođenje radnji kao što su zaključavanje uređaja, pronalazak uređaja ili potpuno brisanje podataka na uređaju. Da biste mogli slati SMS naredbe, telefonski broj uređaja koji želite upotrebljavati za slanje SMS naredbi morate spremiti kao pouzdani kontakt.

Upravljanje pouzdanim kontaktima

Da biste dodali pouzdani kontakt, dodirnite stavku Upravljanje pouzdanim kontaktima i dodirnite ikonu +icon_plus u donjem desnom kutu. Možete odabrati naredbe koje pojedini pouzdani kontakt može slati. Pouzdani kontakt također može primati obavijesti kada se ukloni vaša pouzdana SIM kartica.

 

important

Funkcije tekstualnih poruka

Anti-Theft funkcije provjerenih SIM kartica i SMS tekstualnih naredbi nisu dostupne na CDMA uređajima i uređajima koji ne podržavaju razmjenu tekstualnih poruka.