Napredne postavke

Razina skeniranja

Možete odabrati jednu od dviju razina skeniranja:

Smart – Smart skeniranjem skenirat će se instalirane aplikacije, DEX datoteke (izvršne datoteke za Android OS), SO datoteke (biblioteke), arhive s najvećom dubinom skeniranja od 3 ugniježđene arhive i sadržaj SD kartice.

Dubinsko – dubinskim skeniranjem skenirat će se sve vrste datoteka neovisno o njihovom nastavku u unutarnjoj memoriji i na SD kartici.

 

Rezidentna zaštita

Rezidentni skener pokreće se automatski pri pokretanju sustava i skenira datoteke s kojima radite. Automatski skenira mapu Preuzimanje i instalirane ili nadograđene aplikacije.

 

ESET Live Grid© sustav reputacije

ESET LiveGrid preventivni je sustav osmišljen da pruži vašem uređaju dodatnu razinu sigurnosti. Neprekidno nadzire programe i procese pokrenute u sustavu i uspoređuje ih s najnovijim podacima prikupljenima od milijuna ESET-ovih korisnika širom svijeta. Tako ćemo moći osigurati bolju i precizniju proaktivnu zaštitu i veće brzine skeniranja svim ESET-ovim korisnicima. Preporučujemo da aktivirate ovu funkciju.

 

Sustav za povratne informacije programa ESET Live Grid©

Omogućuje nam prikupljanje anonimnih statistika, izvješća o padu sustava i dijagnostičkih podataka o sumnjivim objektima koje automatski obrađujemo kako bismo stvorili mehanizam za otkrivanje u svojem sustavu clouda.

 

Izmjenjivi mediji

ESET Mobile Security skenira sve izmjenjive medije koji su povezani na uređaj, poput USB flash pogona, vanjskih tvrdih diskova...

 

Otkrivanje potencijalno neželjenih aplikacija

Potencijalno neželjena aplikacija program je koji sadrži adware, instalira alatne trake, prati vaše rezultate pretraživanja ili ima druge nejasne ciljeve. U nekim ćete situacijama možda ocijeniti da su prednosti potencijalno neželjene aplikacije veće od rizika koji predstavlja. Zbog toga ESET dodjeljuje toj kategoriji aplikacija niži rizik u usporedbi sa zlonamjernim softverom.

 

Otkrivanje potencijalno nesigurnih aplikacija

Mnogo je legitimnih aplikacija koje pojednostavljuju administraciju umreženih uređaja. Ta klasa obuhvaća programe kao što su alati za daljinski pristup, aplikacije za probijanje lozinki i keyloggeri. Potencijalno nesigurne aplikacije naziv je koji se upotrebljava za komercijalan, legitiman softver. No u pogrešnim rukama te aplikacije mogu biti zloupotrijebljene. Aktivirajte opciju Otkrivanje potencijalno nesigurnih aplikacija da biste pratili tu kategoriju aplikacija i blokirali ih ako želite.

 

Aktualizacijski server

Ova opcija omogućuje vam da aktivirate nadogradnje na uređaj sa servera za probni način rada nadogradnje. Probni način rada prošao je temeljito interno testiranje i uskoro će biti dostupan javnosti. Možete imati koristi od ranog pristupa najnovijim metodama otkrivanja i popravcima. Međutim, probni način rada možda neće biti potpuno stabilan cijelo vrijeme. Da biste provjerili verzije trenutačnih modula programa, dodirnite Izbornik three_dots_menu na glavnom zaslonu programa ESET Mobile Security i dodirnite O programu > ESET Mobile Security. Preporučuje se da korisnici početnici ostave odabranu standardnu opciju Server za redovitu nadogradnju.