Alkalmazászárolás

Az Alkalmazászárolás lehetővé teszi, hogy PIN-kóddal vagy ujjlenyomattal zárolja a hozzáférést a kiválasztott alkalmazásokhoz (e-mailek, üzenetek, naptár stb.). Az Alkalmazászárolás megakadályozza a kiválasztott alkalmazásokhoz való jogosulatlan hozzáférést még akkor is, amikor a készülék nincs zárolva.

note

Javaslat

Azt javasoljuk, hogy kapcsolja be az Átfedés (alkalmazások, amelyek megjelenhetnek felül) jogosultságot az ESET Mobile Security esetén a kielégítőbb működés érdekében.

note

Javaslat

Azt javasoljuk, hogy az Alkalmazászárolás funkció használatához adjon meg egy biztonsági jelszót a Lopásvédelem beállításaiban, mert így alaphelyzetbe állíthatja az Alkalmazászárolás PIN-kódját, ha esetleg elvesztené, vagy elfelejtené.

 

Az Alkalmazászárolás beállítása a készüléken:

1.Koppintson az Alkalmazászárolás elemre az ESET Mobile Security főképernyőjén.

2.Koppintson az Alkalmazászárolás engedélyezése elemre.

3.Adja meg a PIN-kódot, amellyel fel szeretné oldani majd az alkalmazásokat.

4.Erősítse meg a PIN-kódot.

5.Koppintson az alkalmazásra a zárolásához, illetve a zárolás feloldásához.

 

settings_icon Az Alkalmazászárolás beállításai

Koppintson a fogaskereket ábrázoló ikonra a jobb felső sarokban az Alkalmazászárolás beállításainak megnyitásához:

Új alkalmazások zárolása – ha az Alkalmazászárolás engedélyezve van, akkor egy új alkalmazás készülékre való telepítése után eldöntheti, hogy zárolja-e az új alkalmazást.

Alkalmazás ismételt zárolása – beállíthatja, hogy az Alkalmazászárolás mikor zároljon egy alkalmazást: a bezárása után azonnal, miután a képernyő kikapcsolódott vagy egy perc elteltével.

Zárolás típusa – zárolhatja az alkalmazást PIN-kód vagy egy minta segítségével.

Feloldás ujjlenyomattalez a funkció csak akkor áll rendelkezésre, ha van mentve a készülékére egy ellenőrzött ujjlenyomat. Ha engedélyezve van, a készülékére mentett ujjlenyomatával is feloldhatja az alkalmazások zárolását. Ettől függetlenül a PIN-kóddal is feloldhatja az alkalmazások zárolását. Ehhez koppintson a PIN használata elemre, amikor megnyit egy zárolt alkalmazást.

Riasztás támadóról – több sikertelen feloldási kísérlet után az ESET Mobile Security lefényképezi a támadót. A fénykép az alkalmazás következő sikeres feloldásakor jelenik meg.

Alkalmazászárolás letiltása

 

night_mode_iconÉjszakai mód

Ha pihentetni szeretné szemeit, aktiválhatja az Éjszakai módot az alkalmazás zárolási képernyőjén a jobb felső sarokban található ikonra koppintva.