Lopásvédelem

A Lopásvédelem funkció biztosítja mobilkészüléke védelmét a jogosulatlan hozzáférésekkel szemben.

Ha elveszíti, vagy ellopják a készülékét, és SIM-kártyáját egy új (nem megbízható) kártyára cserélik, az ESET Mobile Security automatikusan zárolja a készüléket és egy figyelmeztető SMS-t küld a felhasználó által megadott telefonszám(ok)ra. Az üzenet tartalmazza az aktuálisan behelyezett SIM-kártya telefonszámát, az IMSI (International Mobile Subscriber Identity, nemzetközi mobil-előfizetői azonosító) számot és az IMEI (International Mobile Equipment Identity, nemzetközi mobilkészülék-azonosító) számot. A jogosulatlan felhasználó nem szerez értesülést az üzenet elküldéséről, mivel az automatikusan törlődik a készülék üzenetkezelési folyamataiból. Emellett lekérheti elveszett mobilkészüléke GPS-koordinátáit is, illetve távolról törölheti a készüléken tárolt összes adatot.

Be kell állítania az Értesítendő személyek funkciót, és meg kell adnia telefonszámokat az Értesítendő személyek listán. Tudásbáziscikkünk segítségével állítsa be a Lopásvédelmet az ESET Mobile Security-verziójában.

important

SMS-küldő funkciók

A Megbízható SIM-kártyák és az SMS szöveges parancsok lopásvédelmi funkció nem érhető el CDMA-eszközökön és üzenetküldést nem támogató eszközökön.