ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Bevezetés

Az ESET Log Collector alkalmazás rendeltetése, hogy bizonyos adatokat, többek között a konfigurációt és az érintett gépről származó naplókat gyűjtse annak érdekében, hogy egy támogatási eset megoldása során megkönnyítse az ügyfél gépéről származó információk gyűjtését. Megadhatja, hogy milyen információkat szeretne gyűjteni előre az megadott összetevők listája (vagy a gyűjtési profil kiválasztásával), a gyűjtött naplórekordok maximális korának, a gyűjtött ESET-naplók formátumának és az összes gyűjtött fájlt és információt tartalmazó kimeneti ZIP-fájl nevének segítségével. Ha az ESET Log Collector alkalmazást olyan gépen futtatja, amelyen nincs ESET biztonsági szoftver telepítve, csak a Windows eseménynaplói és a futó folyamatok összeomlásai gyűjthetők.


note

Az ESET Log Collector rendszerkövetelményei ugyanazok, mint az ESET biztonsági terméké. Az ESET Log Collector a Microsoft Windows operációs rendszer mindegyik verzióján fut.

Az ESET Log Collector automatikusan gyűjti a kiválasztott adatokat a rendszerről a hibák gyorsabb megoldása érdekében. Amikor folyamatban van egy ügye az ESET terméktámogatásával, előfordulhat, hogy a számítógépéről származó naplók átadására kérik. Az ESET Log Collector megkönnyíti a szükséges információk összegyűjtését.

Az ESET Log Collector egyetlen végrehajtható fájlban tartalmazza az összes nyelvet. Így rendszerindítás után az adott honosított verzió letöltése nélkül válthat nyelvet. A nyelv kiválasztása automatikusan megy végbe, illetve a felhasználó is beállíthatja. A felhasználó kétféle módon adhatja meg a nyelvet:

1.Használja a következő parancssori kapcsolót: /lang:<language_code>

2.Nevezze át a fájlt a következőre: ESETLogCollector_<language_code>.exe

A nyelvi kódok rendelkezésre álló értékei: ARE, BGR, CSY, DAN, DEU, ELL, ENU, ESL, ESN, ETI, FIN, FRA, FRC, HUN, CHS, CHT, ITA, JPN, KKZ, KOR, LTH, NLD, NOR, PLK, PTB, ROM, RUS, SKY, SLV, SVE, THA, TRK, UKR


note

Az ESET Log Collector 32 bites alkalmazásként terjeszthető. A 64 bites rendszereken való megfelelő működésének biztosításához tartalmazza az előforrásként beágyazott 64 bites ESET Log Collector végrehajtható fájlját, amely egy Temp könyvtárba van kibontva, és 64 bites rendszer észlelésekor fut.

Az ESET Log Collector két módban használható:

Grafikus felhasználói felület

Parancssori felület (1.8-as verziótól kezdődően). Ha nincs megadva parancssori paraméter, az ESET Log Collector Grafikus felhasználói felület módban indul el.

Az ESET-termékek naplóit eredeti bináris fájlok vagy szűrt bináris fájlok formában gyűjti (alapértelmezés szerint szűrt bináris fájlokként), amikor az ESET Log Collector grafikus felhasználói felület használatával működik. Szűrt bináris exportálás esetén megadhatja az exportált rekordok maximális korát. Az exportált rekordok maximális száma naplófájlonként 1 millió rekord.


note

Az ESET Log Collector egyik további funkciója a begyűjtött ESET bináris naplófájlok (.dat) konvertálása XML vagy szöveges fájlformátumba. A begyűjtött ESET bináris naplófájlokat csak az ESET Log Collector parancssori felület használatával konvertálhatja át.