Egységkezelés

Az Egységkezelés csoportban láthatja az összes felügyelt licencet, a licencekkel aktivált egységeket és az állapotukat.

Az állapotikonok icon_switches jelölik az egységek aktuális állapotát. Az egységlista tetején található bármely állapotikonra kattintva vegye fel vagy zárja ki azt a megjelenített egységekből. Az egyes állapotikonok jelentése az alábbi:

icon_green_check A licenc érvényes és aktivált.

icon_yellow_exclamation A licenc hamarosan lejár, vagy a további használatához lépéseket kell tennie.

icon_red_exclamation A licenc fel van használva, vagy lejárt, miközben aktív egységek tartoznak hozzá.

Az egyedi licenceket az Elosztások oszlopban látható nyilvános licencazonosítók azonosítják. Ha további információt szeretne megjeleníteni a licencekről, kattintson a le nyílra az Elosztások oszlopban, és jelölje ki a megjelenítendő attribútumot.

unit_management_security_admin

Itt figyelheti a kliensszámítógépek állapotát. Ha egy kliens már több mint 14 napja nem csatlakozott, az állapotát narancssárga szín jelzi. Ha egy kliens már több mint 30 napja nem csatlakozott, az állapota vörös lesz. Ha egy adott attribútum szerint kívánja rendezni az egységeket, kattintson a megfelelő oszlopra. Az ERA szerverről aktiválva azt jelenti, hogy az ESET-terméket az ESET Remote Administrator alkalmazásban aktiválták. Az alegységek száma az ESET-szervertermékekre, például a Microsoft Exchange Serverhez készült ESET Mail Security alkalmazásban található e-mail-címek számára vonatkozik.

Biztonsági rendszergazdaként a biztonsági rendszergazdai fiók használatával aktivált összes egységet letilthatja. Ha például egy kliens nem aktív, a Letiltás opciót használva letilthatja az egységet, így felszabadíthat egy egységet a licencben. Az alkalmazás a következő szinkronizálási időköz során le lesz tiltva – a szinkronizálás naponta többször fut. Jelölje be a megfelelő jelölőnégyzeteket, és a művelet végrehajtásához kattintson a Letiltás gombra.

Megjegyzés: Biztonsági rendszergazdaként csak a biztonsági rendszergazdai fiók hitelesítő adataival aktivált egységeket tilthatja le. Letilthatja azokat az egységeket, amelyeket másik biztonsági rendszergazdai fiók használatával vagy közvetlenül licenckulccsal aktiváltak. Ez a jogosulatlan letiltás megakadályozására szolgáló biztonsági elővigyázatosság.