Egységkezelés

Az Egységkezelés csoportban megtekintheti az összes klienst, amelynek az aktiválása egy adott licenccel történt.

Az állapotikonok icon_switches jelölik az egységek aktuális állapotát. Az egységlista tetején található bármely állapotikonra kattintva vegye fel vagy zárja ki azt a megjelenített egységekből. Az egyes állapotikonok jelentése az alábbi:

icon_green_check A licenc érvényes és aktivált.

icon_yellow_exclamation A licenc hamarosan lejár, vagy a további használatához lépéseket kell tennie.

icon_red_exclamation A licenc fel van használva, vagy lejárt, miközben aktív egységek tartoznak hozzá.

unit_management

Itt figyelheti a kliensszámítógépek állapotát. Ha egy kliens már több mint 14 napja nem csatlakozott, az állapotát narancssárga szín jelzi. Ha egy kliens már több mint 30 napja nem csatlakozott, az állapota vörös lesz. Ha egy adott attribútum szerint kívánja rendezni az egységeket, kattintson a megfelelő oszlopra. Az ERA szerverről aktiválva azt jelenti, hogy az ESET-terméket az ESET Remote Administrator alkalmazásban aktiválták. Az alegységek száma az ESET-szervertermékekre, például a Microsoft Exchange Serverhez készült ESET Mail Security alkalmazásban található e-mail-címek számára vonatkozik.

Licenctulajdonosként a licencével aktivált összes egységet letilthatja. Ha például egy kliens nem aktív, a Letiltás opciót használva letilthatja az egységet, így felszabadíthat egy egységet a licencben. Az alkalmazás a következő szinkronizálási időköz során le lesz tiltva – a szinkronizálás naponta többször fut. Jelölje be a megfelelő jelölőnégyzeteket, és a művelet végrehajtásához kattintson a Letiltás gombra.

Megjegyzés: Licenctulajdonosként a licencével vagy a licencéhez tartozó bármely biztonsági rendszergazda hitelesítő adataival aktivált összes kliensszámítógépet letilthatja.