Mi az ESET License Administrator?

Az ESET-termékek korábbi verzióinak aktiválásához használt felhasználónevet és jelszót licenckulcsra és nyilvános licencazonosítóra cseréltük. A licenckulcs az ESET-termék aktiválásához és a licenctulajdonos azonosításához használt egyedi karakterlánc. A nyilvános licencazonosító (PLID) a licenc harmadik féllel (például az egységelosztásért felelős biztonsági rendszergazdával) történő azonosítására szolgáló rövid karakterlánc.

A biztonsági rendszergazda az ESET-termékek licenceit a hálózaton kezelő személy, aki nem feltétlenül azonos a tényleges licenctulajdonossal. A licenctulajdonos egy biztonsági rendszergazdára delegálhatja a licencek kezelését (felhatalmazhatja rá, és a biztonsági rendszergazdának el kell fogadnia a felhatalmazást a licencek kezelése előtt). A szerepkör elfogadását követően a biztonsági rendszergazda kezelheti a licencet (módosításokat végezhet, egységeket társíthat stb.), és a licencet használva ESET-termékeket aktiválhat (egységet társíthat).

A licencek kezeléséhez használható az ESET License Administrator vagy az ESET Remote Administrator webkonzolon keresztül.

Megjegyzés: Az ESET License Administrator nem kezeli az otthoni felhasználói licenceket. Használja az ESET Licenckezelőt ezért.