Gyakori kérdések

Hogyan módosítható a licenc tulajdonosa? Ha például az informatikai vezető volt a licenctulajdonos, de már nem dolgozik a cégnél, hogy lehet új tulajdonost kijelölni a License Administrator webhelyen?

Jelentkezzen be licenctulajdonosként az ELA portálra, ahol a Beállítások területen módosíthatja a jelszó-átállítási e-mailek címét, majd a Jelszó módosítása gombra kattintva visszaállíthatja a jelszavát. Ha nem rendelkezik hozzáféréssel a licenctulajdonos fiókjához, lépjen kapcsolatba az ESET terméktámogatásával, akik a Dexter portálon meg tudják változtatni a licenchez társított e-mail címet.

 


Hogyan lehet a legkönnyebben eltávolítani egy rendszert a licencből? Mi a helyzet, ha 5000 kliens van a licencben, hogyan található meg az a rendszer az ELA eszközben?

Ehhez használhat szűrőket, illetve az ELA Egységkezelés területének tetején lévő keresőmezőt, + kattinthat a kikapcsológombra.

 


Miért lehet egy feladat futtatásával licencet telepíteni a kliensek aktiválásához, ugyanakkor miért nem lehet feladat segítségével eltávolítani a licenceket?

Az ERA 6.2-es és korábbi verzióiban nem volt erre lehetőség, viszont a 6.3-as verziótól inaktiválható a licenc közvetlenül az ERA webkonzolon. Lépjen a Számítógépek lapra, jobb gombbal kattintson a kívánt számítógépre, majd válassza ki a Termék inaktiválása lehetőséget:

Hogyan inaktiválhatok licenceket/számítógépeket az ESET Remote Administrator vagy az ELA segítségével?

Ha az ERA egy régebbi verzióját használja, akkor feladat futtatásával aktiválhat egy klienst az új licenccel, (nincs szükség az előző licenckulcs inaktiválására), vagy teljesen eltávolíthatja a klienst az ERA struktúrájából, és törölheti a számítógépet.

 


Mit tegyek a licenckulccsal, miután megkaptam a licenc adatait tartalmazó e-mailt?

Az optimális megoldás az, hogy regisztrál egy biztonsági rendszergazdai fiókot az ESET License Administrator segítségével, és hozzáadja az összes licencet a biztonsági rendszergazdai fiókhoz.  Az Irányítópult oldalon adhat hozzá licenceket közvetlenül a biztonsági rendszergazdai fiókból. Kattintson az Egységelosztások gombra, majd válassza ki a Licenc hozzáadása licenckulccsal lehetőséget. Ekkor felszólítást kap a licenckulcs és az ESET License Administrator-jelszó (ELA-jelszó) megadására, amelyet a licenc megvásárlása után kapott vagy a licenc első aktiválásakor, ha dobozos verziót vásárolt. Ha nem kapott ELA-jelszót, lépjen kapcsolatba az ESET egyik ügyfélszolgálati munkatársával.

Ezután a biztonsági rendszergazdai fiók segítségével aktiválhatja az ESET biztonsági termékeket, és hozzáadhatja a licenceket az ESET Remote Administratorhoz.

A biztonsági rendszergazdai fiókban nem látható a licenckulcs, ezért tartsa biztonságos helyen – szükség lehet rá a licencmegújításhoz, illetve terméktámogatási kérelmekhez.

 


Az ELA portál Egységkezelés területén látható, hogy egyes kliensek letilthatók, mások viszont nem (nincs jelölőnégyzet néhány vagy egyik egység mellett sem). Miért?

Valószínűleg biztonsági rendszergazdaként van bejelentkezve, és közvetlenül egy licenckulccsal aktiválták az adott egységeket, nem pedig az Ön biztonsági rendszergazdai fiókjával. Mostantól az egyes biztonsági rendszergazdákhoz nem rendelkezünk felhasználói felügyelettel vagy „hozzáférésijogosultság-beállítással".

Ez így működik:

1.A biztonsági rendszergazda csak azokat az egységeket tudja letiltani, amelyeket az adott biztonsági rendszergazdai fiók hitelesítő adataival aktiváltak.

2.A licenctulajdonos a „legmagasabb szintű entitásként” le tudja tiltani az összes egységet az adott licenccel társított összes biztonsági rendszergazdai fiókból.

Azt teheti, hogy bejelentkezik licenctulajdonosként az ESET License Administrator felületére (adja meg a licenckulcsot és az ELA-jelszót), vagy aktiválja újra a munkaállomásokat a biztonsági rendszergazdai fiókhoz hozzáadott licenc segítségével – ehhez adja meg a biztonsági rendszergazdai fiók hitelesítő adatait az alkalmazásban, vagy adja hozzá a licencet az ERA-hoz a biztonsági rendszergazdai fiók hitelesítő adatainak segítségével, majd hajtsa végre a termékaktiválási feladatot.

 


Hibaelhárítás: Nem sikerült licencet hozzáadni a licencfájllal: A megadott licencfájl nem ehhez az ESET Remote Administrator Szerverhez készült.

Az ügyfél olyan kapcsolat nélküli licencfájlt ad meg, amelyet más ERA Szerver példányhoz adtak ki. Újból létre kell hozni az adott szerverhez a kapcsolat nélküli licencfájlt. Amikor kapcsolat nélküli licencfájlt hoznak létre az ELA portálon, be kell jelölni a Remote Administrator eszközzel való kezelés engedélyezésére szolgáló lehetőséget. A művelet során az ELA kérni fogja annak az ERA Szervernek a kódját (HW ujjlenyomat), amelyhez a fájlt kibocsátották. Az ERA Szerver kódja az ERA Szerver webkonzol Kapcsolat nélküli licencfájl részén szerezhető be az új licencek hozzáadásakor. Részletek az ESET Remote Administrator online súgójában találhatók.

 


Hogyan számlálja meg az ESET Mail Security 6 for Exchange Server a postaládákat?

Erről a következő ESET-tudásbáziscikkben olvashat.

 


Mely ESET-termékek használják az ESET új licencelési rendszerét?

A 6-os (és újabb) verziójú ESET üzleti termékek és a 9-es (és újabb) verziójú ESET otthoni termékek.

 


Nem tudok generálni további offline fájlokat. Miért?

Elfogytak a munkaállomások a licencben (a jelenleg aktivált online munkaállomások és az offline munkaállomások száma egyenlő a licencelt számmal vagy nagyobb annál), vagy az offline fájl segítségével olyan számítógépet aktivált, amely rendelkezik internet-hozzáféréssel, és kapcsolatba tud lépni az edf.eset.com oldallal.  Ha lehetővé szeretné tenni egy további offline fájl generálását, újra kell aktiválnia egy ilyen számítógépet online licenccel, vagy korlátozza a számítógép edf.eset.com oldallal folytatott kommunikációját.

Fontos: Az offline licencfájlokat teljesen offline környezetben kell használni (ahol a számítógépek nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel semmilyen formában – sem közvetlenül, sem proxyszerveren keresztül), illetve engedélyezni kell a tükrözési eszköz funkciót az ESET Remote Administratorban.