Utelatelsesformat for baner

Du kan bruke jokere til å utelate en gruppe filer. Et spørsmålstegn (?) representerer et enkelt tegn, mens en stjerne (*) representerer en streng med null eller flere tegn.

example

Utelatelsesformat

Hvis du vil utelate alle filer og undermapper i en mappe, skriver du banen til mappen og bruker masken *

Hvis du kun vil utelate doc-filer, bruker du masken *.doc

Hvis navnet på en kjørbar fil har et bestemt antall tegn (og tegnene varierer) og du bare er helt sikker på det første tegnet (for eksempel «D»), bruk følgende format:
D????.exe (spørsmålstegn erstatter de manglende/ukjente tegnene)

Eksempler:

C:\Tools\* – Banen må slutte med omvendt skråstrek (\) og stjerne (*) for å angi at det er en mappe og alt mappeinnhold (filer og undermapper) ekskluderes.

C:\Tools\*.* – Samme oppførsel som C:\Tools\*

C:\ToolsTools-mappen blir ikke utelatt. Fra skannerens perspektiv kan Tools også være et filnavn.

C:\Tools\*.dat – Dette utelater .dat-filer i Tools-mappen.

C:\Tools\sg.dat – Dette utelater denne bestemte filen som befinner seg i denne eksakte banen.

example

Systemvariabler i utelatelser

Du kan bruke systemvariabler som %PROGRAMFILES% for å definere skanneutelatelser.

For å utelate mappen Programfiler ved å bruke denne systemvariabelen, bruk banen %PROGRAMFILES%\* (husk å legge til en omvendt skråstrek og en stjerne i slutten av banen) når du legger den til i utelatelsene.

For å utelate alle filene og mappene i en undermappe av %PROGRAMFILES%, bruk banen %PROGRAMFILES%\Utelatt_bane\*

arrow_down_home Utvid listen over støttede systemvariabler