Actieve processen

Met Actieve processen worden de programma's en processen weergegeven die worden uitgevoerd op uw computer en wordt ESET direct en continu op de hoogte gehouden van nieuwe infiltraties. ESET Internet Security biedt gedetailleerde informatie over actieve processen om gebruikers te beschermen met ESET LiveGrid®-technologie.

PAGE_CLOUD

Reputatie: in de meeste gevallen worden in ESET Internet Security met behulp van de ESET LiveGrid®-technologie risiconiveaus toegewezen aan objecten (bestanden, processen, registersleutels, enzovoort) op basis van een reeks heuristische regels die de kenmerken van elk object onderzoeken en vervolgens een wegingsfactor voor schadelijke activiteiten toekennen. Op basis van deze heuristiek krijgen objecten een risiconiveau toegewezen in het bereik 1 - Goed (groen) tot 9 - Riskant (rood).

Proces: imagenaam van het programma of proces dat momenteel op de computer wordt uitgevoerd. U kunt ook het Windows Taakbeheer gebruiken als u alle actieve processen op uw computer wilt zien. U opent de Task Manager door met de rechtermuisknop te klikken op een leeg gebied op de taakbalk en vervolgens te klikken op Task Manager, of u kunt op Ctrl+Shift+Esc drukken op uw toetsenbord.

note

Bekende toepassingen die Goed (groen) zijn gemarkeerd zijn zeker schoon (staan op de witte lijst) en worden uitgesloten van scannen.

PID : het procesidentificatienummer kan in verschillende aangeroepen functies worden gebruikt als parameter, bijvoorbeeld om de prioriteit van het proces te bepalen.

Aantal gebruikers: het aantal gebruikers dat een bepaalde toepassing gebruikt. Deze informatie wordt verzameld door de ESET LiveGrid®-technologie.

Tijdstip van detectie: de periode sinds de toepassing is ontdekt door de ESET LiveGrid®-technologie.

note

Aan applicatie die gemarkeerd is als Onbekend (orange) is niet noodzakelijk kwaadwillende software. Gewoonlijk is het een nieuwere toepassing. Als u niet zeker weet of het bestand veilig is, kunt u het bestand verzenden voor analyse aan het onderzoekslab van ESET. Als het bestand een schadelijke toepassing blijkt te zijn, wordt de detectie ervan in een van de volgende updates opgenomen.

Naam van toepassing: de naam van een programma of proces.

Klik op een applicatie of de volgende gegevens van die applicatie op het scherm weer te geven:

Pad: de locatie van een toepassing op de computer.

Grootte: bestandsgrootte in kB (kilobytes) of MB (megabytes).

Beschrijving: bestandskenmerken op basis van de beschrijving van het besturingssysteem.

Bedrijf: de naam van de leverancier of het toepassingsproces.

Versie: informatie van de uitgever van de toepassing.

Product: de toepassingsnaam en/of bedrijfsnaam.

Gemaakt/gewijzigd op: datum en tijd van aanmaak of wijziging.

note

U kunt de reputatie van een bestand dat niet optreedt voor de uitvoering van programma's en processen ook controleren. Hiervoor klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Geavanceerde opties > Bestandsreputatie controleren.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK