Reactie

Afhankelijk van de resultaten van de berichtscan kan ESET Internet Security gescande berichten verplaatsen of aangepaste tekst toevoegen aan het onderwerp. U kunt deze instellingen configureren in Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Beveiliging van e-mailclient > Postvakbeveiliging > Reactie.

Met Antispam voor e-mailclient in ESET Internet Security kunt u de volgende parameters voor berichten configureren:

Tekst toevoegen aan e-mailonderwerp: hiermee kunt u een aangepaste tekenreeks als voorvoegsel toevoegen aan de onderwerpregel van berichten die als spam zijn geclassificeerd. De standaardtekst is '[SPAM]'.

Verplaatsen naar map met spamberichten: wanneer deze optie is ingeschakeld, worden spamberichten verplaatst naar de standaardmap voor ongewenste e-mail en berichten die zijn geherclassificeerd als 'geen spam', worden verplaatst naar het Postvak IN. Als u met de rechtermuisknop op een e-mailbericht klikt en ESET Internet Security in het contextmenu selecteert, kunt u uit voor de context geschikte opties kiezen.

Verplaatsen naar aangepaste map: wanneer deze optie is ingeschakeld, worden spamberichten verplaatst naar een map die hieronder wordt opgegeven.

Map: geef de aangepaste map op waar u geïnfecteerde e-mails naar toe wilt verplaatsen nadat deze zijn gedetecteerd.

Als er een bericht is dat detectie bevat, probeert ESET Internet Security het bericht standaard op te schonen. Als het bericht niet kan worden opgeschoond, kunt u een actie kiezen in Uit te voeren actie als opschonen niet mogelijk is:

Geen actie: als u deze optie inschakelt, worden geïnfecteerde bijlagen gemeld, maar wordt niets gedaan met e-mails.

E-mail verwijderen: de gebruiker wordt geattendeerd op bedreigingen en het bericht wordt verwijderd.

E-mail verplaatsen naar de map Verwijderde items: geïnfecteerde e-mails worden automatisch verplaatst naar de map Verwijderde items.

E-mail verplaatsen naar map (standaardactie): geïnfecteerde e-mails worden automatisch verplaatst naar de opgegeven map.

Map: geef de aangepaste map op waar u geïnfecteerde e-mails naar toe wilt verplaatsen nadat deze zijn gedetecteerd.

Spamberichten markeren als gelezen: schakel dit in om spamberichten automatisch als gelezen te markeren. Hierdoor kunt u zich beter concentreren op 'schone' berichten.

Opnieuw geclassificeerd bericht markeren als ongelezen: berichten die in eerste instantie als spam zijn geclassificeerd maar later als 'schoon' zijn gemarkeerd, worden als ongelezen weergegeven.

Nadat een e-mail is gecontroleerd, kan een melding met het scanresultaat aan het bericht worden toegevoegd. U kunt kiezen uit Tagmeldingen toevoegen aan ontvangen en gelezen e-mail en Tagmeldingen toevoegen aan verzonden e-mail. In zeldzame gevallen kunnen tagberichten in problematische HTML-berichten worden weggelaten. De meldingen kunnen aan ontvangen/gelezen e-mailberichten en/of verzonden e-mailberichten worden toegevoegd. De volgende opties zijn beschikbaar:

Nooit: er worden geen berichten toegevoegd.

Wanneer een detectie optreedt: alleen berichten met schadelijke software worden als gecontroleerd gemarkeerd (standaardinstelling).

Naar alle e-mail wanneer gescand: er worden meldingen toegevoegd aan alle gescande e-mail.

Onderwerp van ontvangen en gelezen e-mail bijwerken / Onderwerp van verzonden e-mail bijwerken: schakel deze optie in om aangepaste tekst (zie hieronder) toe te voegen aan het bericht.

Tekst om toe te voegen aan het onderwerp van de gedetecteerde e-mail: bewerk deze sjabloon als u de indeling van het onderwerpsvoorvoegsel van een geïnfecteerde e-mail wilt wijzigen. Met deze functie wordt het onderwerp van het bericht "Hallo" in de volgende indeling: “[detectie %DETECTIONNAME%] Hallo". De variabele %DETECTIONNAME% staat voor de detectie.